Una mare de Castellterçol dedica un conte al seu fill amb paràlisi cerebral

Es tracta d'"Un àngel majestuós", que es presentarà a Castellcir aquest dissabte al migdia

'Un àngel majestuós' explica la història de superació del petit Roger
'Un àngel majestuós' explica la història de superació del petit Roger
31 de gener del 2019
Actualitzat el 01 de febrer a les 12:50h
L'any 2016 un grup de gent del Moianès va decidir engegar el projecte Roger en marxa, una iniciativa solidària de suport a la família d'aquest nen de 7 anys que va néixer amb leucomalàcia periventricular, una lesió cerebral provocada per una hemorràgia als ventricles que fa que els músculs no rebin la informació de contracció i relaxació i, en conseqüència, dificulta l'activitat motora de qui la pateix.

"És un nen que no té cap problema cognitiu però que a nivell motor no es pot valdre per ell mateix", explicava la seva mare, Eva Escalera, en una entrevista a NacióManresa. Va ser arran de molta recerca que ella i la seva parella van descobrir el Centre Essentis, una clínica pionera en el tractament de pacients amb paràlisi cerebral que els va facilitar el contacte d'un dels metges impulsors de la tècnica quirúrgica miotenofascitomia, molt beneficiosa per a la patologia del Roger. L'operació, però, era molt cara. I va ser aquí on diversos veïns i veïnes del poble i la resta de la comarca van decidir dur a terme activitats solidàries per ajudar-los a costejar el tractament.

Tres anys després d'aquesta gesta, Eva Escalera ha tret a la llum un conte infantil explicant la història del seu fill i l'esperit de superació i entrega de tot el seu entorn. Es tracta d'Un àngel majestuós, que ha pogut ser una realitat gràcies a una campanya de micromecenatge que va impulsar a través de la plataforma edita.cat.

El conte, que ha comptat amb les il·lustracions de Marta Capdevila, es presentarà aquest dissabte, 2 de febrer, a la sala Sant Jordi de Castellcir. L'acte començarà a les dotze del migdia i s'acompanyarà de la música en directe del grup Pedres Vives, de Moià.