Els presos polítics sortiran de Lledoners a les set del matí pel trasllat a Madrid

D'allà aniran fins a Brians 2, des d'on es farà l'enllaç entre Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del Ministeri d'Interior, per arribar fins la capital espanyola

Els presos polítics sortiran de Lledoners a les set del matí d'aquest divendres
Els presos polítics sortiran de Lledoners a les set del matí d'aquest divendres | Sara González
Pere Fontanals | Aina Font
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:13h
Els Mossos d'Esquadra han rebut l'ordre de començar el trasllat dels presos polítics tancats a Lledoners aquest divendres, 1 de febrer, a les set del matí, segons han confirmat a NacióManresa fonts properes a la presó. 

Tal com aquest diari ja va avançar, el Tribunal Suprem va notificar a les defenses dels acusats que el trasllat es faria efectiu divendres, però no en va concretar l'hora. Així, detallava la notificació, els presos podrien estar a disposició del tribunal a partir del dia 2 de febrer. 

A partir d'aquest divendres a les set del matí, doncs, l'Àrea Penitenciària dels Mossos d'Esquadra es farà càrrec dels set presos polítics engarjolats a Lledoners i els durà fins a Brians 2, des d'on es farà l'enllaç entre Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del Ministeri d'Interior. Serà la Guàrdia Civil qui els custodiarà en el trajecte fins a la presó de Soto del Real, a Madrid.

Segons el Departament de Justícia, es tracta d'un "trasllat excepcional", tant per la durada del judici, com pel nombre d'encausats que han de comparèixer davant del tribunal.