González reivindica més lideratge per a Manresa en la presentació de la candidatura del PSC

El socialista, que es va presentar de costat de Miquel Iceta, destaca les subvencions i els contractes perduts de l'equip de govern de CDC i ERC

Felip González, durant l'acte a l'auditori de la Plana de l'Om
Felip González, durant l'acte a l'auditori de la Plana de l'Om | Pere Fontanals
31 de gener del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:58h
Felip González presentava la seva candidatura a l'alcaldia de Manresa acompanyat del primer secretari del partit, Miquel Iceta, reclamant més lideratge per a Manresa, una falta de lideratge que exemplificava en la presidència de la Diputació: "durant aquest mandat la presidència de la Diputació ha estat a mans de Sant Cugat i, després, d'Igualada".

En un acte amb l'auditori de la plana de l'Om pràcticament ple, el socialista destacava, al costat d'aquesta falta de lideratge, les subvencions "milionàries" perdudes durant el mandat. L'Edifici Impuls, que va fer que l'Ajuntament perdés una quantiosa subvenció del fons Feder per haver canviat l'ús del parc, "per haver llogat un espai a la Caixa", o el "descuit" d'haver baixat dels 75.000 habitants just quan es calculaven les dotacions del següent quatrienni, van ser els exemples més gràfiques d'aquest capítol.

Felip González també destacava en la seva intervenció "el problema" amb les contractacions de l'equip de govern de CDC i ERC, que es veia en la paralització de la millora de l'enllumenat, les obres al Museu Comarcal i l'aturada de la implantació de la gespa al camp de futbol de la Pirinaica.

Tot plegat, al costat d'un grup del PSC a l'Ajuntament "amb vocació de govern", com quan en la primera negociació de pressupostos es va passar de les 16 beques menjador a les 800, o quan els socialistes van donar suport al POUM.

El programa socialista, que es presentarà en detall més endavant, incidirà en la necessitat de millorar i reduir el preu del bus urbà, i en la d'augmentar el número de places de residència pública per a gent gran a la capital del Bages.