Fem Manresa, el nom de la candidatura conjunta de la CUP, EUiA i Som Alternativa

La formació aposta per una candidatura sobiranista, progressista i rupturista

Presentació de la candidatura Fem Manresa, a l'Anònima
Presentació de la candidatura Fem Manresa, a l'Anònima | Laura Coletas
31 de gener del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:41h
La CUP Manresa ha presentat aquest vespre a l'espai l'Anònima la nova candidatura per a les eleccions del proper mes de maig. Durant l'acte s'ha presentat un manifest i s'han donat a conèixer els punts principals del seu programa. La presentació del manifest, signat per una vuitantena de persones representatives de diferents àmbits, ha anat a càrrec de l'activista antiracista Maite Uró. A partir d'avui, tots aquells o aquelles que s'hi vulguin adherir ho poden fer a través de la plataforma femmanresa.cat, la nova pàgina web de la candidatura. 

En paraules de la mateixa Uró, l'objectiu de la candidatura "és esdevenir una alternativa política municipal amb un model de ciutat radicalment diferent del que Manresa arrossega des de l'any 79 i que doni resposta a les necessitats de les manresanes i manresans. Manresa necessita aquest nou espai, que es faci fort als barris, capaç de crear un moviment netament municipalista basat en els conceptes de transformació social, feminisme, ruptura democràtica, república catalana, recuperació de les sobiranies i solidaritat entre pobles". 
 
Roser Alegre, membre de la CUP i cap de llista de Manresa, juntament amb el portaveu d'EUiA Ricard Ribera, ha explicat les cinc prioritats de la formació per al proper mandat municipal. Ribera ha posat èmfasi en la municipalització dels serveis públics que depenen de l'Ajuntament, com ara la zona blava o el manteniment de la via pública. El portaveu d'EUiA ha remarcat que cal garantir els drets dels treballadors i treballadores d'aquelles empreses municipals de les quals l'Ajuntament en aquests moments no en pot assumir la concessió. "Volem incloure clàusules que defineixen el salari mínim dels treballadors i treballadores d'aquestes concessions, un salari mínim que estigui en 1.200 euros i analitzar fil per randa les condicions de gènere dins del treball". 

Dins del seu programa també tindran molt present l'educació en la igualtat. "Posarem en marxa un projecte de caràcter transversal per afavorir la coeducació a tots els centres educatius de la ciutat amb la finalitat de promoure la igualtat i evitar els models de discriminació per qualsevol motiu" ha afirmat Alegre. 

La següent proposta que han plantejat va lligada a l'habitatge públic. Segons la formació política, és una necessitat essencial que "l'Ajuntament afronti la gestió de l'habitatge de la ciutat i creï un parc públic d'habitatge amb finalitats socials". Fem Manresa aposta per doblar el parc d'habitatge públic, passant dels 700 actuals als 1400.

La gestió dels residus és un altre dels punts cabdals d'aquesta nova candidatura. En aquest sentit, es vol potenciar l'augment del reciclatge i el servei de recollida porta a porta. 

Per a concloure l'acte, Alegre ha remarcat que tot el programa es mirarà des d'una perspectiva feminista situant la igualtat de gènere en el centre de la seva lluita.