L'adjudicatària de les obres al camp de la Pirinaica renuncia a executar el projecte

L'Ajuntament manté l'objectiu de tirar endavant el projecte i per això engega un nou procés de licitació de les obres amb màxima urgència

Redacció
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:35h
L'empresa Construcciones Trade, a qui l'Ajuntament de Manresa havia adjudicat les obres de la primera fase d'instal·lació de gespa al camp de futbol de Mion-Puigberenguer, on juga el FC Pirinaica, ha renunciat a portar a terme les obres.

L'Ajuntament va adjudicar a aquesta empresa el projecte, pel fet que va presentar la millor proposta econòmica, que ascendia a 163.090,81 euros, i tècnica. La previsió era començar les obres el 21 de gener passat, però fa pocs dies, l'empresa va sol·licitar a l'Ajuntament un augment important en l'import pactat a l'adjudicació. L'Ajuntament va argumentar que en l'oferta presentada ja quedaven detallats els preus unitaris i que no es podien admetre modificacions econòmiques substancials sobre el projecte ja adjudicat. Avui dimecres, 30 de gener, l'empresa ha comunicat a l'Ajuntament la seva renúncia a portar a terme les obres.

L'Ajuntament de Manresa manté inalterable el seu compromís per dur a terme la instal·lació de la gespa a la Pirinaica, i així ho ha manifestat reiteradament, també davant de la situació actual, als responsables del club manresà. Per aquest motiu, té previst iniciar immediatament un nou procés de licitació de les obres amb la màxima urgència, per tal de poder adjudicar amb la major rapidesa possible els treballs a una altra empresa i iniciar les obres tan aviat com sigui possible. Es preveu que l'adjudicació del contracte es podria fer a l'entorn de final de març, si es compleixen els terminis previstos a partir d'ara.

Cadena de problemes administratius per poder fer les obres

Les obres del camp de futbol es divideixen en dues contractacions. La primera fa referència a la remodelació i preparació del camp, i és la que l'Ajuntament havia adjudicat a l'empresa Trade SL, per un import de 163.090,81 euros, i inicialment havien d'haver començat ja fa mesos. Però amb la segona contractació, que fa referència a la gespa artificial i elements auxiliars del camp, i té un import de 220.846,88 euros, hi ha hagut problemes administratius. En concret, una empresa especialitzada en subministrament d'instal·lacions esportives va presentar un recurs contra el plec tècnic d'aquesta segona contractació. L'octubre passat, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar el recurs contra el ple tècnic, el va considerar “temerari” pel fet d'haver estat presentat fora de temps, i va imposa r una multa a l'empresa recurrent.

Per aquest motiu, la Junta de Govern Local va aprovar l'adjudicació del segon contracte a l'empresa que hi havia presentat la seva proposta, que s'adequava als requeriments. Les obres, doncs, podien tirar endavant.

S'ha de tenir en compte que és previst realitzar les dues actuacions de manera encadenada, una rere l'altra, i per tant la resolució de la segona part del contracte, afectava també l'inici de les obres de la primera part. En el moment en què aquestes primeres obres havien de començar, és quan l'empresa adjudicatària va demanar un augment en l'import adjudicat i posteriorment ha renunciat al contracte.

La regidoria d'Esports ha mantingut informats els representants del FC Pirinaica de tot el procés, posant de manifest que són els principals afectats per aquesta demora de les obres. El govern municipal comprèn el desencís i la frustració que la situació genera al club usuari de la instal·lació, però en cap cas els problemes administratius posen en dubte l'aposta clara del govern per aquest equipament.