Sergi Sol, Marc Aloy, Pep Picas i el Peyu presentaran el llibre de Junqueras a l'Espai Òmnium

Oriol Junqueras serà homenatjat dijous vinent a Manresa
Oriol Junqueras serà homenatjat dijous vinent a Manresa | Adrià Costa
NacióDigital
30 de gener del 2019
Actualitzat el 31 de gener a les 8:59h
El proper dijous, 7 de febrer, l'Espai Òmnium de Manresa acollirà un acte d'homenatge a Oriol Junqueras que girarà al voltant de la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, escrit pel periodista Sergi Sol, la mà dreta del vicepresident de la Generalitat empresonat.

L'acte, que començarà a dos quarts de vuit del vespre, comptarà amb la presència de Sergi Sol, així com també amb les intervencions de l'alcaldable per ERC a Manresa, Marc Aloy; l'humorista Peyu; el músic Pep Picas, i l'activista de Sant Vicenç dels Horts, Maxi Calero.

Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures analitza el rerefons de la tardor del 2017 al mateix temps que repassa la trajectòria del vicepresident Junqueras que, juntament amb Carles Puigdemont, va ser un dels principals artífexs institucionals de l'èpica col·lectiva que el poble català va protagonitzar l'1 d'octubre.

Al llarg de l'obra, Sol narra, analitza i contextualitza -des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim d'Oriol Junqueras- la precipitació del 20-S; la celebració del referèndum; el desconcert posterior a la proclamació de la República; l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics; l'aplicació del 155; l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme; la celebració de les eleccions del 21-D, i els entrebancs per configurar un nou Govern.

Es tracta d'un relat amb informació inèdita d'aquest període transcendental per la història de Catalunya que té la voluntat "de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras", expressa el mateix autor.