Neix «La Central», el nou magazín radiofònic diari de la Catalunya Central

Impulsat per emissores del Bages, el Moianès i el Solsonès, s'emetrà de vuit a onze del matí i estarà presentat per la periodista Aurora Rodríguez

El magazín radiofònic La Central començarà a emetre's el dilluns 4 de febrer
El magazín radiofònic La Central començarà a emetre's el dilluns 4 de febrer | Ràdio Sant Fruitós
NacióDigital
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:28h
Les emissores de ràdio de Sallent, Sant Fruitós, Sant Vicenç de Castellet, Santa Maria d'Oló i el Solsonès començaran, el proper dilluns, 4 de febrer, l'emissió de La Central, un nou programa de ràdio que englobarà l'actualitat de tota la Catalunya Central. Es tracta d'un magazín matinal de tres hores de durada que s'emetrà de dilluns a divendres de vuit a onze del matí. Ràdio Sallent en serà la capçalera però les cinc emissores estaran interconnectades per oferir continguts simultàniament.

El programa tindrà una primera part informativa, amb notícies de la zona i informació de servei. També oferirà tertúlies, entrevistes i reportatges relacionats amb l'actualitat del territori. Hi haurà seccions setmanals, com ara les que comptaran amb la participació d'usuaris de la fundació Ampans i d'interns de la presó de Lledoners. El primer programa començarà amb una entrevista conjunta als alcaldes de Sallent, Sant Fruitós, Solsona i Santa Maria d'Oló.

La directora i presentadora de La Central és la manresana Aurora Rodríguez, amb una llarga experiència en el periodisme local com a redactora al Regió7, Ràdio Berga i, més recentment, a Betevé. També ha treballat en mitjans d'abast nacional com RAC1 o l'agència Efe. A banda, el programa també comptarà amb un equip de dotze persones, format bàsicament per joves periodistes que col·laboren des de fa temps en les emissores municipals.

El projecte l'impulsen les ràdios locals vinculades a la cooperativa Ona Bages-Ona Moianès i Solsona FM, i és una coproducció dels ajuntaments implicats i de la Xarxa Audiovisual Local, l'empresa pública de la Diputació de Barcelona que ho finança. En un primer moment són cinc les emissores que participaran en el magazín, però la previsió és que progressivament se n'hi vagin afegint més d'aquestes tres comarques i també del Berguedà. En aquest sentit, Ràdio Moià ja ha expressat la voluntat d'unir-s'hi a partir del juliol.

El programa es podrà sentir a través de l'antena de les municipals Ràdio Sallent (107.6 FM), Ràdio Sant Fruitós (107.5 FM), Ràdio 010 (d'Oló, a la 107.2 FM), Solsona FM (107.5 FM), així com des de l'emissora social Castellet Ràdio (en proves des de la 99.3 FM) i també per internet a través de l'emissió en directe i a la carta que ofereixen als seus llocs web.

La cooperativa de treball sense ànim de lucre Ona Bages SCCL va néixer el 2015 fruit de la cooperació entre voluntaris de les emissores municipals de Sant Fruitós, Santpedor, Sallent i Santa Maria d'Oló amb l'objectiu d'optimitzar recursos, professionalitzar els serveis informatius de la ràdio local i produir continguts d'abast comarcal.