Junts per Sant Vicenç aposta per un complex esportiu amb piscina coberta per al proper mandat

La nova candidata de la formació, Carme Jiménez, descobreix en aquesta entrevista quina serà la pedra angular de la seva campanya a les municipals

Carme Jiménez, cap de llista de Junts per Sant Vicenç de Castellet
Carme Jiménez, cap de llista de Junts per Sant Vicenç de Castellet | Pere Fontanals
29 de gener del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:41h
Junts per Sant Vicenç de Castellet aposta fort per al proper mandat. Així ho ha palesat, en aquesta entrevista a NacióManresa, la nova cap de llista de la formació, Carme Jiménez, que ha explicat que si surt escollida alcaldessa, tirarà endavant un projecte gairebé faraònic: un complex esportiu municipal que inclourà una piscina coberta i ampliarà l'oferta a una població que a dia d'avui col·lapsa l'actual pavelló.

Carme Jiménez és una santvicentina que acaba de fer 50 anys i que treballa en el món de l'odontologia. Descrivint-se com una gran amant del poble que l'ha vist créixer i de les entitats que el componen, ella serà l'encarregada de substituir Joan Torres, alcalde del municipi durant aquests darrers vuit anys, i anteriorment regidor de govern. 

- Com enfocarà el seu mandat si surt escollida alcaldessa?

- El que em plantejo és continuar fent la feina ben feta tal i com s'ha fet durant aquests anys amb l'alcalde Torres. A banda, amb l'equip que m'acompanyarà volem posar el nostre granet de sorra per continuar transformant Sant Vicenç i per seguir estant a prop dels santvicentins. Del que es tracta és de treballar mirant el futur per ser, cada dia, una mica millors.

- En l'equip de què parla hi haurà regidors que repetiran?

- Sí, n'hi haurà que repetiran. Són un grup de gent molt consolidat que han portat les seves regidories magníficament i han estat capaços de tirar endavant i executar el pla d'acció municipal fins al final. També hi haurà, però, noves incorporacions provinents d'altres sectors, que ens aportaran aire fresc.

- Aquesta crescuda que han tingut partits com C's o VOX, tem que es pugui donar, també, a nivell local?

- Penso que nosaltres partim amb una mica d'avantatge, respecte als altres partits que es presentaran a les eleccions. Som una formació que portem un bagatge de vuit anys a l'administració. I hem fet molta feina.

- Per tant, doncs, no la preocupa, aquest auge de l'extrema dreta, a Sant Vicenç.

- És clar que estic nerviosa. Sóc alcaldable per primera vegada i tinc un neguit, perquè vull sortir escollida per poder tornar a governar el poble amb l'equip que tinc al darrere, que crec que és molt vàlid i que pot aportar moltíssimes coses positives. El que no puc oblidar, però, és que tots sortim a jugar. 

- Hi ha algun projecte d'envergadura que tinguin pensat de tirar endavant?

- Si el meu equip aconsegueix vèncer, el projecte de capçalera serà construir un nou complex esportiu on hi tingui cabuda una piscina coberta. Es tracta d'una fita històrica que els santvicentins fa molts anys que reclamen.

- I és viable?

- Sí. De fet, com a partit, hem elaborat un estudi complementari al que la Diputació de Barcelona va redactar a petició de l'Ajuntament. I hem vist que es pot fer.

- On tenen pensat ubicar-lo?

- Al costat del pavelló. El nostre objectiu és dotar el nou espai d'una pista esportiva, de sales de gimnàstica i d'una piscina coberta. D'aquesta manera, aconseguirem alliberar una mica el pavelló, que actualment està molt col·lapsat de persones perquè el poble no té cap gimnàs privat.

- Això vol dir que tota l'oferta esportiva es concentra en una única instal·lació...

- Correcte. Actualment hi ha llista d'espera i tot. Per això pensem que és tan necessari adequar un altre espai que, de fet, seria l'únic d'aquestes característiques a tot el Bages Sud. A més, tirant endavant aquest projecte també donarem sortida a la històrica petició del Club Natació Castellet de tenir una piscina coberta.

- Mai abans, cap altre partit havia incorporat aquesta proposta, en el seu programa?

- En els equips de govern dels anys vuitanta sonava molt tot això, però ningú s'havia atrevit mai a tirar-ho endavant. Amb l'estudi que va fer la Diputació el tema es va desencallar una mica, i ara nosaltres el que volem és materialitzar-ho. I si sortim escollits, serà una realitat. Hem de pensar que totes les accions estratègiques que formaven part del passat programa electoral s'han executat. I passarà el mateix amb les dotze que pretenem impulsar en el proper mandat.