Manresa tindrà un cicle formatiu de grau superior en Tècniques d'Actuació Teatral

El teatre Kursaal acollirà el cicle formatiu de l'Escola d'Arts Escèniques de Manresa

Presentació del cicle formatiu en tècniques d'actuació teatral
Presentació del cicle formatiu en tècniques d'actuació teatral | MEES
Redacció
28 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:55h
L'Escola d'Arts Escèniques de Manresa (EAEM) crea el Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral amb títol atorgat per la Generalitat de Catalunya. Serà el primer centre a la Catalunya Central que ofereix estudis reglats d'arts escèniques.

Aquests estudis professionals es duran a terme dins les instal·lacions del teatre Kursaal de Manresa a partir del curs escolar vinent, setembre del 2019, oferint a l'alumnat l'oportunitat de poder formarse dins d'un teatre professional i amb un equip docent qualificat de gairebé una vintena de professors especialitzats, en què cal destacar l'alt percentatge de segell manresà o de la comarca.

L'oferta formativa consta de dos anys acadèmics (2.000 hores), en franja matinal de dilluns a divendres de 9 a 15h. Centrat en un model d'assignatures intensives i de pràctiques escèniques, els futurs actors i actrius estudiaran un ampli ventall que abastarà des de les bases tècniques de la interpretació fins a la creació escènica, com també un projecte integrat i pràctiques en empresa o companyies professionals.

En acabar els estudis els alumnes obtindran el títol de Tècnic/a Superior de Tècniques d'Actuació Teatral amb l'objectiu d'aplicar les tècniques d'interpretació, de moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, per realitzar tasques de dinamització basades en l'actuació i per preparar en tècniques d'expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.

La idea sorgeix al veure el buit en l'ensenyament de les arts escèniques que els estudiants del batxillerat escènic de l'Institut Lluís de Peguera han d'omplir marxant a la capital, si volen seguir amb els seus estudis artístics. En l'actualitat només existeixen vuit centres que ofereixin aquest cicle, cinc dels quals es troben a la ciutat de Barcelona, i els altres a les ciutats de Girona, Lleida i Granollers.

Ara, gràcies al projecte impulsat per un equip de professionals de Manresa es crea l'EAEM amb l'objectiu de promoure la formació teatral a la ciutat i part del territori per impartir els estudis superiors en Tècniques d'actuació teatral.