La bagenca Masats assoleix una facturació rècord el 2018

Seu de Masats a Sant Salvador de Guardiola
Seu de Masats a Sant Salvador de Guardiola | Masats
Redacció
28 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:53h
L'empresa de Sant Salvador de Guardiola Masats, fabricant de Sistemes d'accessibilitat per al transport públic, ha arribat a un rècord de facturació de 46 milions d'euros l'any 2018, un 12 % més que l'any anterior.

El creixement de facturació reforça la estratègia de l'empresa de fabricar productes tecnològics fiables i d'alta gamma, per a les exigents marques de fabricació de vehicles de passatgers.

Gran part d'aquest augment ha estat degut al creixement del 15% de vendes a Espanya, on l'empresa té una quota de mercat al voltant del 95%. Però més important encara ha estat el creixement en el mercat asiàtic, especialment a Malàisia. Malgrat la pèrdua del mercat iranià degut al boicot dels Estats Unit al país, les vendes a Àsia han augmentat un 18.5 %. Els principals països d'exportació han estat Portugal -on Masats té també una important quota de mercat-, Malàisia, Polònia, Alemanya i Estats Units.

Quant a sectors d'activitat, el sector de portes i sistemes d'accessibilitat per autobús i autocar continuen representant la majoria de les vendes, però els esforços i inversions realitzades al sector ferrocarril comencen a obtenir resultats, i el creixement al ferrocarril ha estat del 70%. L'empesa ha aconseguit comandes de referència, com les rampes pel metro de Boston, o les portes lliscants per al tren de Stuttgart. També han incrementat un 15% les vendes al mercat nord-americà, on Masats té una planta productiva. 

La seva darrera àrea de negoci son les portes d'andana. Unes portes per infraestructures ferroviàries, que es situen a les plataformes de l'andana, com a seguretat contra les caigudes a les vies, millorant la qualitat d'aire de l'estació. En aquest moment podem dir que les portes d'andana s'estan ja provant a una estació de Barcelona, després d'un intens treball d'homologació i proves, al tractar-se d'un sistema de seguretat.

L'empresa continua destinant un pressupost important a la innovació. Al 2019 té previst presentar dues importants innovacions, una porta elèctrica per autobús urbà, i una porta elèctrica per autocar de luxe, així com a una nova electrònica per al control de portes i rampes.

L'empresa té bones perspectives per al futur, i per això ja està planejant una gran inversió en unes noves instal·lacions, que permetin millorar la logística i adaptar-se a les noves tecnologies productives, i que veurem realitzar-se en els propers anys.

Des de la seva seu central a Sant Salvador de Guardiola, l'empresa exporta els seus productes a més de 40 països del mon, i es poden trobar les seves portes, a quasi 90 països del món.