La Confraria encetarà l'any amb un tast de vins de varietats autòctones i «poc conegudes»

Tindrà lloc aquest dijous al vespre, en el marc d'un sopar al restaurant Els Noguers de Manresa

NacióDigital
28 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:01h
El primer tast que la Confraria de Vins del Bages oferirà aquest 2019 escombrarà cap a casa. I és que els protagonistes de la jornada seran mitja dotzena de vins de varietats autòctones catalanes; unes varietats que, tal com exposen des de la mateixa entitat, "són poc conegudes i molt elegants". Així, el tast -que estarà conduit pel president de la DO Pla de Bages, Joan Soler- permetrà als assistents familiaritzar-se amb el sumoll, el picapoll, el mandó i el trepat, però també amb el morenillo i el sumoll blanc, "autèntiques rareses", asseguren.

La proposta tindrà lloc aquest dijous, 31 de gener, i es durà a terme en el marc d'un sopar al restaurant Els Noguers de Manresa. El menú consistirà amb dos entrants (crema de bacallà amb bunyols i xips i coca de verdures amb vieires i cansalada), un segon plat (filet de vedella amb salsa de tòfones), i unes postres (pastís de tres xocolates amb gelat). Tot plegat s'acompanyarà amb un escumós de sumoll blanc de segona fermentació en Magnum (i set anys de criança); amb un mandó del Bages criat en àmfora i barrica; amb un picapoll negre del Bages criat en fusta de castanyer; amb un sumoll de la conca d'Òdena criat en àmfora; amb un trepat de la conca de Barberà criat en àmfora, i amb un morenillo de la Terra Alta Criat en Barrica de roure.

El tast (amb el sopar) començarà a les nou del vespre i tindrà un preu de 25 euros pels socis de la confraria i de 40 pels que no ho siguin. Les inscripcions per a prendre-hi part encara estan obertes i es poden fer a través d'aquest enllaç. Les places són limitades.