La XAFEP de Manresa organitza una matinal per ajudar les famílies a triar escola (pública)

La matinal tindrà lloc aquest dissabte, 2 de febrer
La matinal tindrà lloc aquest dissabte, 2 de febrer | ACN
NacióDigital
28 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:33h
La Xarxa d'Associacions de Famílies de les Escoles Públiques (XAFEP) de Manresa ha organitzat, per aquest dissabte, 2 de febrer, una jornada per ajudar totes aquelles famílies amb infants que han d'entrar a l'escola en el curs 2019-2020, a conèixer de primera mà els tretze centres públics de la ciutat per, així, poder començar a preparar la preinscripció escolar.

La proposta, que tindrà lloc a l'institut Lluís de Peguera, començarà a un quart de deu del matí i acabarà, aproximadament, a dos quarts de dues del migdia. La primera part de la jornada se celebrarà a la sala d'actes del centre i l'inaugurarà l'educador social i professor de sociologia de l'educació a la UVic Jordi Collet, que oferirà la xerrada Segregació escolar i equitat educativa. Després d'un petit torn obert de paraula, la pedagoga i Premi Bages de Cultura 2017 Agnès Torras pronunciarà una conferència sobre l'escola pública a Manresa.

La segona part de la matinal arrencarà a les dotze del migdia i es durà a terme a la biblioteca de l'institut. Aquí, i sota el lema Les escoles en família, els assistents a la jornada podran conèixer les propostes educatives dels tretze centres públics de la ciutat de la mà dels seus respectius equips de direcció. A més, també hi seran presents pares i mares que porten els seus infants en alguna de les escoles representades, amb la voluntat de resoldre tots els dubtes i qüestions que es presentin a les famílies que han de fer la preinscripció.

La jornada -que compta amb el suport del Consell Comarcal del Bages, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, la Fundació Jaume Bofill i la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya- és oberta a tothom. Tot i així, des de la XAFEP es demana que es confirmi assistència omplint aquest formulari.