El Cd'E Manresa no treu gaire profit de la seva visita a Gavà (1-1)

El Cd'E Manresa ha empatat a Gavà | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
27 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:16h
Només al final de temporada es podrà saber si el Cd'E Manresa va guanyar un punt a la Bòbila o es va deixar dos després de l'empat a 1 contra el Gavà. No obstant, malgrat la diferència de punts entre un equip i un altre que hi ha a la classificació, que podia presumir un partit plàcid pel Manresa, sobre el terreny de joc aquesta diferència no es va veure per enlloc. Alternatives en atac, arribades constants a les dues àrees, repartiment d'ocasions, un gol per cada equip... Amb aquests condicionats no és estrany que el partit acabés en taules. Robert va avançar els locals passada la mitja hora de joc de la primera part i Noah, en estat de gràcia, augmentava el seu compte golejador amb un gol a la represa que li va servir al seu equip per sumar un... valuós punt? Qui lo sa.

Després del típic tempteig inicial entre dos equips que primer es volien conèixer, abans de passar a l'acció, el Manresa va començar a guanyar metres i va estar a un pel de canviar el signe del partit als 8 minuts. Pilotada llarga cap a Noah, guanyant l'esquena de la defensa blau-i-grana, cessió cap a l'arribada de Biel Rodríguez i aquest sobre l'arribada de Sergi Soler; amb tota la banqueta manresana dempeus a punt de celebrar el que semblava inevitable, va aparèixer la figura d'un Albert Sancho que va obrar un miracle amb una esplèndida intervenció que, a més, va rubricar amb una segona intervenció després que el seu refús el rematés amb el cap Noah, a boca de gol. Crec que no és baladí pensar que un gol a vuit minuts de l'inici, marcat pel líder del grup contra un equip en descens, hagués multiplicat les virtuts d'uns i els defectes de l'altre. I hagués enviat la pissarra del vestidor local a Can Pistraus. Però no va ser així i, després d'uns minuts en que el Manresa encara va dominar la situació, el Gavà va començar a créixer. Sobretot per la banda esquerra del seu atac. Una bona centrada d'Adri Pérez que remataria Robert d'un tret creuat i molt ajustat a la soca del pal, va ser el primer avís dels deixebles de José Manuel Serrano (14'). Un parell de minuts després arribaria un altre centre, des de l'esquerra, que aquesta vegada remataria de cap Joan Vázquez. Va ser una rematada franca però previsible que va morir a mans de Pol Busquets (16').

El Gavà ja li havia donat la volta al mitjó i va jugar molts minuts duent la iniciativa davant un Manresa que, tot i mantenir a ratlla el seu rival, patia més de l'habitual en defensa. En mig del domini local es va produir un contracop manresà entre Noah i Biel Rodríguez; aquest va aprofitar l'assistència del seu company per encarar tot sol la porteria d'Albert, però just entrar a l'àrea, amb tot de cara, es va deixar el paquet enrere, a peus del rival que el perseguia (21'). Qui no desaprofitaria la seva millor ocasió de gol seria l'equip gavanés, que culminaria els seus millors minuts amb el que significaria l'1-0. Jugada personal de Joan Vázquez pel carril esquerra, cursa perla línia de fons i passada de la mort cap a l'arribada de Robert, que afusellava la porteria de Pol Busquets amb una gardela potent i ajustada a la soca del pal (33'). Fins al final de la primera part, treva entre els dos equips. El Manresa tenia més el cap posat en el descans, per reorganitzar-se, i el Gavà no tenia pressa per perdre el tresor que guardava entre les mans.

A la represa el Manresa va tornar a agafar el comandament de la situació. La medicina que li va receptar el Doctor Andreu als seus deixebles, a vestidors, va sorgir l'efecte desitjat. Sis minuts després que rodés la pilota es va produir una jugada que semblava un copiar i pegar del que va significar l'1 a 0. Incursió de Romano pel carril esquerra de l'atac blanc-i-vermell, passada cap a Noah, a l'alçada del punt de penal, amb xut creuat i ajustat al pal del pitxitxi manresà (i del grup). Però el Manresa volia més. La medicina de la mitja part encara mantenia els seus efectes i un parell de minuts més tard la situació va estar a punt de donar un tomb total. Noah, pel carril del mig, cedia la pilota cap a Joel Priego i aquest encarava tot sol la porteria local; però l'arribada providencial d'Adri Pérez, ja dins l'àrea petita, va permetre aquest arrabassar-li la pilota, fent-la rebotar a les cames del migcampista blanc-i-vermell i sortint aquesta per sobre del travesser. Per estirar-se dels cabells!!

El Gavà va despertar del seu mal inici de la segona part i el partit es va començar a igualar, amb anades i vingudes d'una banda a l'altra del camp, encara que van passar molts minuts fins que va arribar una ocasió amb cara i ulls. Aquesta ocasió (68') arribaria després d'una jugada de tiralínies d'un Gavà que veuria com el porter que va defensar la seva porteria la passada temporada deixava en no res la millor jugada blau-i-grana del partit. La jugada naixia al mig del camp i la pilota anava passant d'un peu a l'altre fins arribar a la línia de fons; des d'allà, passada de la mort cap a l'arribada d'un Joan Vázquez que veia com Pol Busquets, amb el peu, enviava a corner una pilota que olorava a xarxa. Adri Moreno treia des de la cantonada i la pilota s'estavellava en la part de sobre del travesser, sortint a fora directament (69'). Ara era l'afició local qui s'estirava dels cabells!! Un corner a la dreta de l'atac manresà, amb un refús de la defensa que cauria a peus de Solernou, al balcó de l'àrea, que aquest convertí en un obús que atraparia amb molt encert i seguretat el porter Albert (83'), seria la darrera fuetada d'un partit que acabaria en un just repartiment de punts, més enllà que cada equip, tenint en compte les escasses però clares ocasions de gol desaprofitades, pot fer qualsevol hipòtesis del que hagués passat si...

Fitxa tècnica

Club de Futbol Gavà: Albert, Rubén, Espi, Marc, Joan Vázquez, Marcos (Alex, 63'), Robert, Sergio López (Musa, 86'), Odilo, Adri Moreno (Marc Barroso, 74'), Adri Pérez

Centre d'Esports Manresa: Pol Busquets, Ruano, Solernou, Florent, Romano, Noah, Joel Priego (Leandro, 78'), Biel Rodríguez (Alsina, 45'), Cuello, Sergi Soler (Marc Serra, 82'), Marcel Bellido (Manel Sala, 63')

Gols: 1-0 (33'), Robert; 1-1 (51'), Noah

Àrbitre: Sr. Pol Arenas Mora, de la delegació de Figueres. Va estar auxiliat per Sergi Manuel Rimbau Guillaumes i Guillem Pellegero Pairo.

Targetes: Adri Moreno // Sergi Soler

Camp: Municipal La Bòbila, 190 espectadors.