El BAXI Manresa engrandeix la seva temporada a Lugo (71-80)

El BAXI Manresa continua amb la seva excel·lent temporada
El BAXI Manresa continua amb la seva excel·lent temporada | S. Senande
26 de gener del 2019
Actualitzat a les 22:46h
Les paraules estan a punt d'acabar-se per aquest BAXI Manresa. Els elements estaven novament en contra de l'equip de Joan Peñarroya davant el Breogán. A la decepció de no ser a la copa del rei s'hi han unit els problemes de lesions. Els manresans han viatjat a Lugo amb una rotació de nou jugadors. A més, un d'ells, Ryan Toolson, jugava amb problemes físics. Però una vegada més, tots els disponibles s'han multiplicat. Lundberg continua en un gran moment. Toolson ha sumat punts importants. Yankuba Sima ajuda com el que més quan cal donar descans a Cady Lalanne. Però sobretot dos noms s'enduen els elogis més grans. Un és Corey Fisher que millora dia a dia. Si el base segueix així ningú recordarà Alex Renfroe. I l'altre, Nicola Dragovic. El serbi s'acomiada del BAXI Manresa amb un exemple de professionalitat. Diumenge s'hauria d'oficialitzar l'arribada d'Erik Murphy.

Corey Fisher ha estat titular per primer cop des de la seva arribada. Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Nicola Dragocic i Cady Lalanne han estat la resta de titulars del BAXI Manresa. Pel Breogán han començat Christian Díaz, Salva Arco, Sergi Vidal, Alec Brown i Volodymyr Gerun. La sortida ha estat millor per al BAXI Manresa. Sobretot des de la línia de tres punts. Els manresans n'han anotat cinc als primers cinc minuts. Dos dels quals convertits per un Lundberg en un gran estat de forma. Un de Fisher. I dos més per Dragovic en el seu més que possible comiat del Bages. Poc després, el serbi ha rebut una antiesportiva més que discutible. Com a mínim, els col·legiats han tingut un criteri uniforme i a la següent jugada Gerun ha rebut el mateix càstig. Ha estat la única personal que ha rebut el Breogán en aquest tram de partit. Per cinc del BAXI Manresa. Peñarroya ha fet moltes rotacions. En una d'elles, Lundberg ha tornat a pista per exercir de base malgrat que Jokubas Gintvainis ja està disponible. Els primers deu minuts deixaven un resultat favorable als interessos bagencs (20-24). Les tornes han canviat al segon quart. Els atacs del BAXI Manresa eren més desordenats i no aconseguien sumar. Poc a poc, el Breogán s'ha anat acostant i ha empatat. Primer a 25. I després a 27 i a 32. Cap dels dos equips tenia continuïtat. Un parcial de 0-4 semblava que podia aportar tranquil·litat als de Peñarroya. No ha estat així. El trio arbitral s'ha unit al desconcert xiulant una falta en atac a cada equip difícil de veure. Tant a un cantó com a l'altre. Lalanne ha desaprofitat dues bones ocasions per distanciar el seu equip abans d'arribar al descans. Això no ha impedit al BAXI Manresa arribar al descans amb avantatge (34-36).

L'inici de la segona part ha tornat a afavorir els manresans. Un parcial d'1-8 els posava novament en franquícia. Amb un Fisher exercint de mestre de cerimònies. A més, Toolson ha anotat les seves primeres cistelles. Un altre home important era Lalanne. La feina de conjunt de tots ells ha dut el BAXI Manresa a tenir vuit punts de marge (43-51, minut 26). Peñarroya ha decidit asseure Fisher i Lalanne perquè agafessin aire. El seu equip no se n'ha ressentit i ha igualat el seu màxim avantatge (47-56, minut 28). Natxo Lezkano ho ha volgut aturar amb un temps mort. Però una de les virtuts del Manresa actual és que no defalleix sota cap circumstància. Ni amb les variants tàctiques del rival ni pel fet de jugar amb la segona unitat. Només els darrers 20 segons han espatllat part de la feina feta. Álvaro Muñoz ha errat un triple que podia ser letal. En canvi, Alexander Cvetkovic sí que l'ha entrat (55-58, minut 30). Gerun hagués pogut empatar només començar el quart definitiu. El pivot dels gallecs ha errat el tir addicional que hauria posat l'empat a 58. Lundberg, de tres, i Fisher, amb una cistella i dos tirs lliures, impulsaven novament els manresans. Lalanne era un bastió en defensa. L'haitià ha col·locat tres taps en poca estona. En una jugada de doble tap la pilota ha acabat en mans gallegues, primer, i en tres punts al seu favor després (62-65, minut 35). Això ha donat ànims als locals que poc després han tingut l'ocasió d'avançar-se. No ha estat així. I un parcial de 0-4 era or pur. La distància s'ha estabilitzat entorn els sis punts. La clau, no obstant, podia estar als tirs lliures. Els dos equips estaven en bonus quan quedaven més de tres minuts. Una combinació entre Dragovic i Lalanne hi posava set punts a favor del BAXI Manresa. Dues errades del Breogán amb els rebots en mans manresanes ho deixaven molt de cara. I Toolson igualava la màxima renda a manca de 34 segons. Era la sentència. Un triple del mateix jugador i un 2+1 de Redivo han fixat el 71-80 definitiu.

El BAXI Manresa continua vuitè amb deu partits guanyats i vuit de perduts. Malgrat estar en zona de play-off, una dada que cal tenir en compte és la distància respecte el descens. La derrota del Múrcia contra l'Andorra fa que augmenti i ara sigui de cinc partits de diferència. Pel què fa a la propera jornada, els manresans rebran el València Bàsquet diumenge dos quarts de vuit del vespre. Els taronja, amb vells coneguts com Rafa Martínez, Jaume Ponsarnau i Borja Comenge, duen quinze victòries als darrers setze partits oficials malgrat que aquest cap de setmana han patit molt contra el Burgos.