Els Carlins començarà l'adequació de la sala del teatre el proper mes de març

L'equipament programa 12 hores de cinema de terror, la taverna de la nit de l'Aixada i un concert de 6 hores per ajudar a fer front a un pressupost de 125.000 euros

Amb un pressupost de 125.000 euros, la sala vol reforçar el seu protagonisme com a pol d'interès del Centre Històric
Amb un pressupost de 125.000 euros, la sala vol reforçar el seu protagonisme com a pol d'interès del Centre Històric | Pere Fontanals
26 de gener del 2019
Actualitzat a les 22:46h
El proper mes de març els Carlins iniciarà les obres d'adequació de la sala i la seva climatització en la primera fase d'unes obres que han de transformar l'històric equipament manresà i posar-lo com un dels principals elements del Centre Històric de Manresa. Aquestes obres inclouran un canvi d'imatge profund, amb intervencions a la boca de l'escenari, la millora de la il·luminació i el sò, i sobretot, un sistema de climatització que permeti una millor confortabilitat en els mesos d'estiu i en els d'hivern.

Aquestes obres són l'arrencada d'un projecte molt més ambiciós que ha de girar com un mitjó la concepció actual de l'equipament, racionalitzant els espais, dotant-los de major funcionalitat, millorants els accessos i l'escenari i els vestuaris. El teatre, que data del segle XVIII ha anat vivint modificacions i ampliacions a mesura que han estat necessaris perdent, d'aquesta manera, la coherència en molts apartats.

Però tot plegat, segons el projecte arquitectònic elaborat de forma altruista per l'estudi Borrós, requereix una inversió de 3 milions d'euros, una quantitat totalment inassumible pels Carlins. Per això el projecte s'ha dividit en diverses fases, i la primera, que afecta a la sala i la seva climatització, serà el punt d'arrencada, amb un pressupost de 125.000 euros.

Per fer front a aquesta inversió, la Generalitat ha atorgat una subvenció de 45.000 euros per a la calefacció, i l'entitat cultural està pendent de tancar un conveni amb l'Ajuntament de Manresa a canvi de la cessió d'ús de l'equipament. A banda, la campanya de mecenatge ha aconseguit 6.575 euros, a partir de la donació de 65 particulars en una campanya de crowfunding i també s'an aconseguit aportacions d'empreses.

Activitats de suport

Però abans que s'arribi al mes de març els Carlins acolliran tres actes especials i espectaculars per ajudar en les obres de millora. El 2 de febrer recuperaran les 12 hores de cinema de terror que històricament s'havien portat a terme a la Sala Ciutat, el 23 del mateix mes, la sala es convertirà, de nit, en la taverna medieval aprofitant la Fira de l'Aixada, i el 2 de març es portaran a terme 6 hores continuades de concerts amb grups que presten la seva música de forma desinteressada. Aquests dos últims actes aprofitaran que la sala es trobarà sense butaques.

El 2 de febrer a partir e les 5 de la tarda i fins a les 5 de la matinada, la sala acollirà 12 hores de cinema de terror amb una selecció de les millors pel·lícules del gènere i amb un sistema de projecció de qualitat. La sessió de cinema vol fugir, però, dels estereotips, i pretén que existeixi una lliure circulació de persones, que entren o surten de la sala, que van a la Barlins teatreria a prendre una copa, o que mengen asseguts a la butaca.

La taverna medieval serà, això, una taverna medieval per la nit de dissabte a diumenge de la Fira de l'Aixada, tant pels participants com per al públic en general. Quan el rei Pere III surti del Carme després de la funció sobre el Misteri de la Llum, la sala acollirà un breu espectacle i després, començarà la festa amb menjar i beure i la música dels 4Cats. Això serà el 23 de febrer a la nit.

Finalment, el 2 de març, Els Carlins acollirà 6 hores de concert ininterromput amb grups que fereixen la seva música de manera desinteressada, i que es concretaran durant les properes setmanes.

Aquests actes han d'ajudar a completar el pressupost per engegar les obres de març que començaran a fer dels Carlins un equipament més referent del Centre Històric de Manresa.