La Fundació Alícia estrena visites guiades per descobrir l'Homo Alimentarius

per Redacció, 25 de gener de 2019 a les 13:41 |
La Fundació Alícia estrena visites guiades | MSB
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Homo Alimentarius es defineixen com aquells individus predisposats a alimentar-se de manera més saludable. N'havíeu sentit a parlar? La nova visita a la Fundació Alícia, A la recerca de l'Homo Alimentarius, planteja als visitants el repte de descobrir qui és i on s'amaga aquesta espècie alimentària, i ho fa a través d'una proposta dinàmica i activa en un format similar al típic escape game.

En aquest cas, però, l'objectiu final no és aconseguir sortir de cap espai tancat, sinó, anar resolvent proves i jocs participatius que permetin al visitant obrir els cadenats de 4 caixes de grans dimensions que contenen les claus per resoldre l'enigma final: Qui són els Homo Alimentarius? Al final, els Homo Alimentarius s'amaguen entre nosaltres i la proposta ens permet identificar-los entre els visitants.


La visita permet descobrir, a través del joc, què fa i com treballa la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), centre referent en recerca en cuina situat a Món Sant Benet. Durant la visita, que té una durada aproximada d'una hora i mitja, els visitants descobreixen els projectes més rellevants de la Fundació Alícia i en coneixen el seu funcionament i model de treball. 

A través de quatre protagonistes ficticis: la Maria, l'Èric, en Pere i l'Anna, la visita repassa alguns dels grans eixos d'investigació i treball de la Fundació Alícia: innovar i treballar per millorar l'alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut, que fomenta la millora dels hàbits alimentaris i que posa en valor el patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris. 

La visita a la Fundació Alícia forma part de l'oferta d'activitats que planteja l'equipament de Món Sant Benet i que es completa, entre altres activitats, amb la visita Medieval i la Modernista al Monestir i la proposta estacional Els fruits de la terra.

Les visites es faran els dissabtes i diumenges a la 1 del migdia.

 

Participació