L'exposició del 120è aniversari d'Alfred Figueras s'acomiada amb més d'un miler de visitants

Més d'un miler de visitants han passat per l'exposició d'homenatge a Alfred Figueras
Més d'un miler de visitants han passat per l'exposició d'homenatge a Alfred Figueras | AjSFB
NacióDigital
25 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:30h
L'exposició més gran que Sant Fruitós ha acollit mai va tancar les portes el passat 11 de gener. La mostra estava dedicada al pintor Alfred Figueras, i es va dur a terme amb motiu del 120è aniversari del seu naixement. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament del municipi, va coincidir amb la proclamació de l'artista com a Santfruitosenc Il·lustre, un títol que fins llavors només se li havia atorgat a Eduard Casajoana, el primer alcalde democràtic de Sant Fruitós després del franquisme.

L'exposició dedicada al pintor Figueras -que va inaugurar-se el passat mes de setembre i que va ubicar-se en un local de grans dimensions situat a la carretera de Vic, número 66- comptava amb més d'una cinquantena d'obres de l'artista cedides,  principalment, per la família del pintor, però també per ciutadans anònims i algunes pel Museu Comarcal de Manresa, el Museu de Montserrat i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Al llarg d'aquests prop de quatre mesos en què s'ha mantingut oberta la mostra, l'han visitat un total de 1.116 persones, un 54,14% de les quals tenien entre 30 i 65 anys; un 26,96%, més de 65 anys; un 10,04%, fins a 14 anys, i un 8,84%, entre 15 i 30 anys. L'origen dels visitants ha estat majoritàriament local -de veïns del municipi (51,41%)-, però també hi ha acudit gent de la comarca (18,91%), de la resta de Catalunya (28,16%) i de l'estranger (1,51%).

A banda, fora de l'horari d'obertura de l'exposició, sis grups d'escoles del municipi han visitat la mostra (198 infants i 50 adults) i també un grup de quinze regidors i càrrecs de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Properament, una petita mostra de l'exposició composta per 30 quadres, iniciarà una ruta itinerant per diferents museus de Catalunya. Concretament, el dia 15 de febrer s'espera que s'inauguri al museu Deu, del Vendrell.