​El cicle de concerts «Una hora de música al Conservatori» arriba amb onze propostes

per NacióDigital, Manresa | 25 de gener de 2019 a les 12:34 |
El cicle 'Una hora de música al Conservatori' arriba a Manresa amb onze propostes | CMMM
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle de concerts de professors del Conservatori Municipal de Música de Manresa, anomenat Una hora de música al Conservatori, celebra, enguany, la seva novena edició. I ho fa amb una programació d'un total d'onze concerts de qualitat contrastada, amb entrada lliure i gratuïta per a tothom.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer el treball del Conservatori Municipal de Música; mostrar el talent que es cou en aquest centre d'ensenyament, i afegir valor a l'Auditori que hi ha a l'última planta de l'edifici com un espai arquitectònic remarcable i d'una acústica impecable. Serà en aquest espai on es duran a terme tots els concerts.


El cicle, que va iniciar-se el passat 9 de gener, es reprendrà dijous vinent, dia 31, amb la proposta del Trio Guillarmí, format per Pep Pérez al piano, Alfred Cots al violí i Mariona Tuset al violoncel. El recital que oferiran, amb obres de Cassadó i Shubert, començarà a les vuit del vespre i tindrà lloc a l'Auditori del Conservatori.

La següent incursió musical anirà a càrrec del departament de vent i percussió del Conservatori, que oferirà l'espectacle Tocats per Broadway...i altres vents, el dimecres, 27 de febrer, a les vuit del vespre.


El mes de març arribarà amb tres propostes. La primera, que tindrà lloc el dia 5 i portarà el jazz per bandera, la protagonitzaran Joan Pou Chaves (piano i teclats), Jordi Gonzalez (piano i teclats), Jordi Blanes (baix) i Lluís Ribalta (bateria), altrament coneguts com el quartet Jazz 4 laughs. La segona, que es durà a terme el dilluns 11, donarà vida a peces de Rachmaninov, Xostakóvitx i Ravel de la mà d'Amat Santacana i Clàudia Romaní. Clourà el mes de març el recital didàctic i participatiu Música amb humor, que, coordinat per Benjamí Santacana, s'estrenarà el dimecres 27. Totes tres propostes començaran a les vuit del vespre.

Pel que fa a l'abril, el dissabte 6 comptarà amb el concert Espiritualitat al segle XX, a càrrec del Cor Lerània, dirigit per Jordi Noguera. El dimecres dia 10 serà el torn del pianista Roger Illa, que protagonitzarà el recital Les set últimes paraules de Crist a la Creu, de Joseph Haydnt.

Finalment, el mes de maig arribarà amb tres propostes, la primera de les quals tindrà lloc el dia 8 i anirà a càrrec del quartet format per Nora Bosch (piano), Jordi Coll (violí), Anna Costa (violoncel), Jaume Costa (lector). Ells seran els encarregats d'harmonitzar peces de Robert Shumman i Johannes Brahms. Agafaran el relleu musical un duet pianístic compost per Pep Pérez i Marc Pusó, que el dijous 23 faran les delícies dels amants de Serguei Rakhmàninov. El cicle clourà el dilluns dia 27 amb un recital de clarinet de la mà de Francesc Navarro.

 

Participació