Sallent reprèn les obres del pont Pere Otger després de l'abandó de l'empresa adjudicatària

per NacióDigital , Sallent, 25 de gener de 2019 a les 10:44 |
Sallent reprèn les obres del pont Pere Otger | AjSallent
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després d'uns mesos aturades, les obres de millora del pont Pere Otger de Sallent han tornat a arrencar i, segons afirmen des del consistori, "avancen satisfactòriament". Recordem que els treballs (que van començar al mes de juny) van haver de paralitzar-se al setembre a causa dels problemes econòmics de l'empresa adjudicatària que els havia de dur a terme.

Quatre mesos més tard, les obres s'han tornat a posar en marxa. En aquest sentit, l'Ajuntament explica que ja "s'han iniciat els treballs de neteja i restauració de les pedres de l'estructura del pont"; uns treballs que s'estan duent a terme "amb l'ajuda de plataformes elevadores" i que finalitzaran amb "la neteja de la zona de sobre el riu mitjançant una bastida suspesa des de dalt del pont".


Paral·lelament, també s'està desmuntant l'antiga estructura de la plataforma: "cal treure les bigues metàl·liques dels antics voladissos, que es troben en un avançat estat de corrosió, així com rebaixar i compactar la cota de terres del pont", manifesten des del consistori, tot afegint que "també es construiran dues riostes longitudinals de formigó que serviran com a suport de les prelloses".

Es preveu que les prelloses arribin en les pròximes setmanes, ja que l'Ajuntament les va encarregar abans que es reprenguessin les obres. En aquest sentit, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, explica que el fet d'haver-se avançat en l'adquisició d'aquest material "ens ha permès avançar els terminis i començar les obres a principis de gener". Així, un cop les prelloses estiguin col·locades i formigonades, es deixaran a punt per rebre el nou paviment, les baranes i la nova il·luminació.


Les obres està previst que s'allarguin, com a molt, tres mesos.
 
 

 

Participació