Interior identificarà les masies aïllades del Moianès per facilitar les actuacions d'emergència

El Conseller d'Interior Miquel Buch i el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras
El Conseller d'Interior Miquel Buch i el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras | Interior
Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:25h

El Conseller d'Interior Miquel Buch i el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras. Foto: Interior


El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha signat aquest dimecres un conveni amb el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras,  per a la implantació a la comarca de les targetes amb codi d'identificació de les masies aïllades mitjançant el Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT).
 
El conseller ha destacat que "la geolocalització de les masies és molt important ja que d'una banda, permet als serveis d'emergències arribar-hi més ràpidament, per l'altra, els habitants d'aquestes masies es converteixen en alertants qualificats que poden informar-nos en cas d'emergència". "D'aquesta manera com que ja sabem qui són i on estan situats podem actuar més ràpid i amb més seguretat" ha afegit.
 
A través de la formalització d'aquest acord, ambdues institucions es comprometen a generar una llista única d'edificacions aïllades a partir de la fusió de les seves dades. L'objectiu de realitzar aquesta base de dades és identificar i comunicar millor la ubicació de les edificacions en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències. El conveni fixa un termini d'un mes per dur a terme aquesta llista. Una vegada elaborada i validada, en el termini màxim de tres mesos, el Departament d'Interior generarà el codi identificador de cadascuna de les edificacions aïllades. Actualment ja hi ha 102 edificacions aïllades incloses a la base de dades.
 
Finalment, es donarà trasllat als ajuntaments de la comarca de la relació d'edificacions aïllades codificades dels seus respectius municipis perquè la traslladin als seus residents. La identificació es realitza a través d'una targeta magnètica identificativa de cada edificació aïllada. Amb una trucada al 112 els serveis d'emergència obtenen les coordenades de la edificació, fet que permet l'activació dels serveis amb una major celeritat.
 
Amb la signatura d'aquest conveni, el Moianès s'afegeix a aquest sistema que també s'aplica a la comarca d'Osona i el Berguedà.
 
A l'acte de signatura del conveni també hi ha assistit Alba Camps, delegada territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a la Catalunya Central entre d'altres autoritats.
Arxivat a