Josep Ramon Bosch només vol ser tres mesos al capdavant de Societat Civil Catalana

Ha assegurat als seu cercle proper de coneguts que ha assumit la presidència per donar temps a l'acord entre les dues faccions de l'entitat espanyolista

23 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:58h
Josep Ramon Bosch, en una imatge d'arxiu
Josep Ramon Bosch, en una imatge d'arxiu | Pere Gendrau
El santpedorenc Josep Ramon Bosch té previst estar-se com a molt tres mesos en la seva segona etapa a la presidència de l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana. Si més no això és el que ha assegurat al seu cercle més pròxim de coneguts.

Segons aquestes converses, Bosch es va presentar com a president de Societat Civil Catalana davant la impossibilitat d'acord a curt termini entre les dues faccions de l'entitat, un de més extremista i l'altra, del sector més espanyolista del PSC. Presentant-se ha evitat que la divisió que viu l'entitat fos evident a l'hora de triar relleu a José Rosiñol, el president que va ser destituït, segons ha assegurat públicament, per "discrepàncies internes", malgrat que algunes informacions apunten a irregularitats administratives de caire econòmic.

La presidència de Josep Ramon Bosch, que va comptar amb un 70% de suports en la seva investidura, hauria de servir per guanyar temps en la negociació entre les dues faccions de l'entitat i evitar així mostrar la forta divisió existent en la entitat espanyolista.

El fundador i primer president de l'entitat unionista -ho va ser entre el 2014 i el setembre de 2015- té la voluntat que la recuperació de la presidència tingui data de venciment. Tres mesos, en principi, és el que ha assegurat que aguantarà als seus coneguts més pròxims.

Ho va deixar per un perfil anònim de Facebook i de Youtube ultres

Es dona la circumstància que Bosch, acusat de tenir vincles amb grups d'extrema dreta, va tancar la seva primera etapa com a president de l'entitat unionista després de ser denunciat per insultar independentistes a les xarxes socials a través d'un perfil anònim. En paral·lel, el fotoperiodista Jordi Borràs també li va atribuir un canal a Youtube on feia apologia del franquisme i el nazisme. La causa es va arxivar finalment ja que el jutjat va considerar que el delicte havia prescrit.

Bosch en els darrers mesos ha estat una de les figures clau en el desembarcament de Manuel Valls a Barcelona, fins al punt que la premsa francesa l'ha definit com l'ideòleg ultra del candidat a l'alcaldia. També ha continuat protagonitzant polèmiques contínues amb entitats i personalitats vinculats a l'independentisme. Fins i tot, va denunciar que era víctima d'un suposat espionatge per part dels Mossos, un fet que la justícia ha desestimat recentment.

A banda de ser un dels promotors de Societat Civil Catalana, va ser fundador de l'entitat d'extrema dreta Somatemps, que reivindica la hispanitat de Catalunya. Recentment ha amenaçat NacióManresa i els seus periodistes qualificant-los de "nazis".
Arxivat a