Neix Us volem lliures, una plataforma que actuarà des del moment del trasllat dels presos

L'entrada de la presó de Lledoners
L'entrada de la presó de Lledoners | Sara González
Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:30h
Fa mesos que la data d'inici dels judicis als presos i preses polítiques està marcada al calendari com a un punt d'inflexió polític, segons entenen els col·lectius sobiranistes.

Les mobilitzacions massives, constants i populars entorn de les presons que durant més de set mesos s'han viscut al Puig de les Basses, El Catllar i Lledoners, donaran pas a la "necessitat" de reivindicar de manera activa els presos en el moment del seu trasllat.

El context del judici, a més, suposarà segurament una nova onada de mobilitzacions populars que afegiran a les mobilitzacions massives habituals, moviments de desobediència civil activa que farà pujar la tensió al carrer i a les institucions.

Davant d'aquest context, ha nascut Us Volem Lliures, una plataforma que té la intenció de reivindicar de manera activa els presos i preses polítiques des del moment del seu trasllat, esdevenint el tret de sortida del que pretenen ser una cadena de mobilitzacions populars d'acció no-violenta que marquin els propers mesos.