Nou catàleg i app per difondre les iniciatives i empreses de l'Economia Social i Solidària

| 22/01/2019 a les 13:58h
Especial: Economia i Empresa
Arxivat a: Economia i Empresa, Economia Social i Solidària, empresa, app
Catàlegs sobre les empreses d'Economia Social i Solidària
Catàlegs sobre les empreses d'Economia Social i Solidària | AjM
El Bages és un territori amb una forta presència d'empreses i iniciatives de l'Economia Social i Solidària (ESS). Aquestes organitzacions, que combinen la rendibilitat econòmica amb la utilitat social, basen la seva activ itat en els principis de gestió democràtica i participativa, la orientació a les necessitats humanes (en lloc de la maximització dels beneficis econòmics) i el compromís amb la comunitat, la igualtat, el medi ambient i la transformació social.

Així, per tal de difondre el Mercat Social del Bages, l'Ajuntament de Manresa ha impulsat l'elaboració d'un catàleg (en format paper) i una aplicació per mòbils (app) que recullen un total de 48 propostes, establiments i organitzacions, agrupats per sectors: agricultura i ramaderia, alimentació, tèxtil i confecció, comerç, hosteleria, restauració i turisme, assessorament, edició, cultura i lleure, comunicació i TICs, educació, formació i recerca, finançament i moneda social, salut i cures, tecnologia i electrònica, logística i transport.

En aquest sentit, a més de donar a conèixer i ubicar les opcions d'ESS, també es llisten les empreses en les quals els usuaris poden confiar per satisfer les seves necessitats i disminuir les reticències que per desconeixement els ciutadans i ciutadanes puguin tenir envers aquest sistema econòmic.

Amb aquest acció l'Ajuntament de Manresa dona compliment a una moció aprovada pel ple per tal de difondre i afavorir les pràctiques d'Economia Social i Solidària.

El catàleg del Mercat Social del Bages

48 organitzacions que pertanyen a diferents sectors i que operen sota els criteris de l'Economia Social i Solidària (ESS) formen part d'aquest catàleg on s'hi recull una àmplia oferta de productes i serveis, des d'aliments (fruita, verdura, vins, olis, carn, pa...), a roba, oci i turisme, educació i formació i una gran varietat de serveis com assessorament, acció social, salut i cures, tecnologia i finances ètiques i un llarg etcètera.

El catàleg, que evidencia que les persones consumidores poden satisfer les seves necessitats dins l'ESS en gairebé tots els aspectes, es pot trobar a les oficines municipals, als locals de les iniciatives d'ESS i a centres cívics i biblioteques. També es pot descarregar aquí, o sol·licitar-lo a l'oficina del CEDEM (Palau Firal)

L'app pels més digitalitzats

Amb la mateixa finalitat, s'ha creat també l'aplicació per mòbils ESSBages. Un cop descarregada s'hi pot localitzar i cercar les iniciatives en el mapa de la comarca. També es poden filtrar per les diferents categories: agricultura, alimentació, tèxtil, comerç, restauració i turisme, edició, cultura i lleure, comunicació, habitatge, indústria, mecànica, etc.

A més a més, hi ha un apartat on s'explica l'Economia Social i Solidària i els seus principis, i la secció Actualitat, on s'hi publiquen notícies relacionades.

L'avantatge que ofereix l'aplicació respecte el catàleg és que permet l'actualització constant, tant de les notícies, com de les pròpies empreses i iniciatives. De fet, gràcies a un nou estudi realitzat per la cooperativa l'Arada, s'hi incorporaran 60 organitzacions més que es considera que compleixen els criteris i pràctiques per ser englobades en l'Economia Social i Solidària.

L'aplicació està ja disponible, i es pot descarregar de forma gratuïta tant per dispositius Android com per IOS.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès
Les Caramelles tornaran a envair els pobles del Bages i el Moianès | Àlex Gómez Ribera
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 21
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril