La UPC Manresa tornarà a acollir dijous una nova edició de la Copa Cangur

La UPC de Manresa tornarà a acollir dijous la Copa Cangur
La UPC de Manresa tornarà a acollir dijous la Copa Cangur | Aina Font Torra
Redacció
22 de gener del 2019
Actualitzat el 23 de gener a les 18:01h
La Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (Av. de les Bases de Manresa, 61-73), de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), serà dijous seu internacional de la primera fase de la VI Copa Cangur, acollint centres de la Catalunya Central i d'Andorra. El concurs compta cada any amb més participants, als que sedueix plantejant reptes amb puntuació dinàmica, com la borsa que depèn de l'oferta i la demanda.

Un total de 30 equips, amb més e 200 alumnes de secundària, procedents de les comarques del Bages, del Berguedà i d'Osona, així com d'Andorra la Vella, s'han inscrit a les proves que es desenvoluparan a la UPC Manresa durant dos torns: a les 10 i a les 12 h. 

Formats per set alumnes, cada equip disposarà de 60 minuts per resoldre 12 problemes. Els grups competeixen entre ells contra rellotge i amb gran pressió, ja que la puntuació per a cada problema resolt es va modificant segons es desenvolupa el concurs. Aquest disseny del concurs el fa molt emocionant i provoca que l'alumnat participant estableixi estratègies de joc i que pensi i debati amb profunditat els problemes resolts.

Els millors equips passaran a la fase final de la Copa Cangur, que tindrà lloc el dia 7 de març al TecnoCampus de Mataró.