Fira Mediterrània de Manresa

La Fira Mediterrània, al podi dels millors festivals de músiques del món

Així ho ha dictaminat el jurat del Festival Awards, impulsat per Transglobal World Music Chart, que també ha premiat els certàmens WOMADelaide (d'Austràlia) i Jeonju Int’l Sori Festival (de Corea)

per Redacció, Manresa | 22 de gener de 2019 a les 11:25 |
La Fira Mediterrània, considerada un dels millors festivals de músiques del món | AGR
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fira Mediterrània de Manresa és el tercer millor gran festival dedicat a les músiques del món, segons ha donat a conèixer el jurat de la primera edició del Festival Awards, impulsat per Transglobal World Music Chart (TWMV), una entitat que agrupa crítics musicals d'arreu del món i que treballa amb l'objectiu de "difondre les millors produccions de música, tenint en compte els mèrits i talent dels artistes, més enllà de la popularitat o la venda de discos".

A banda d'ocupar la tercera posició com a millor gran festival de músiques del món, la Fira Mediterrània també forma part del Top 10 Global, on s'hi contemplen tot tipus els certàmens. Pel que fa al rànquing dels premis en la categoria de grans festivals, han quedat classificats per davant de la Mediterrània, el certamen australià WOMADelaide i el coreà Jeonju Int’l Sori Festival. Aquests dos festivals també ocupen el primer lloc del Top 10 Global, seguits pel World Music Festival Bratislava (d'Eslovàquia) i la Fira Mediterrània.


Transglobal World Music Chart va ser fundat l'any 2015 per Ángel Romero, Araceli Tzigane i Juan Antonio Vázquez amb l'objectiu de crear una xarxa de crítics musicals que treballen en la difusió regular de les músiques d'arrel i del món mitjançant qualsevol tipus de mitjà. Al llarg de l'any, TWMC elabora diferents llistes d'àlbums, seleccionats segons la seva qualitat. En aquesta primera edició del Festival Awards, l'entitat va rebre un total de vint-i-quatre sol·licituds, de les quals en van avaluar una vintena.

 

Participació