Althaia controla la fase epidèmica de la grip malgrat un increment de visites

A més de la grip, s'ha detectat especialment entre els usuaris el Virus Respiratori Sincitial que afecta principalment infants i persones grans

Vacuna de la grip
Vacuna de la grip | ACN
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:01h
Després de constatar que la grip ja es troba en fase epidèmica a Catalunya, des de la Fundació Althaia s'ha registrat un increment tant de l'activitat gripal com d'altres patologies respiratòries tot i que la seva intensitat se situa en nivells moderats. Respecte a les urgències hospitalàries, el nombre de visites està lleugerament per damunt de la mitjana però la situació és de control.

Quant al temps d'espera, els casos més greus s'atenen al moment. Són els casos més lleus, que moltes vegades podrien ser atesos a l'ambulatori, els que tenen més temps d'espera.

Com cada any, Althaia ha pres mesures organitzatives en diferents serveis de l'organització per tal de donar resposta a l'increment de la demanda assistencial que es produeix habitualment en aquesta època de l'any, com és el Pla Integral d'Urgències de Catalunya (PIUC).

A més de grip, es detecta especialment el VRS –Virus Respiratori Sincitial–, que afecta principalment infants i persones grans. Els professionals demanen a la població prendre mesures de prevenció, posant especialment èmfasi en la cura de la higiene de mans, ja que aquest virus es transmet amb molta facilitat i amb les mesures adequades es podria limitar el contagi.

També és important que, excepte aquells malalts especialment fràgils, els usuaris que ho necessitin es dirigeixin primer al seu CAP per processos amb simptomatologia que possiblement pot ser tractada de forma ambulatòria.