La residència Sagrada Família s'emporta el 17è premi Simeó Selga

La primera Gala Doctor Simeó Selga, que es va celebrar diumenge al Kursaal, va oferir un repertori musical amb La Locomotora Negra, Anaïs Vila, Salva Racero i La Crica-Circ

Representants de la residència Sagrada Família recollint el xec de 6.000 euros
Representants de la residència Sagrada Família recollint el xec de 6.000 euros | RMB
Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:41h
El projecte per equipar la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa amb una sala de fisioteràpia és la proposta guanyadora del 17è Premi Doctor Simeó Selga que atorga el Rotary Club de Manresa-Bages. Així ho va decidir el públic assistent a la primera Gala Doctor Simeó Selga, que es va celebrar aquest diumenge i que va ser tot un èxit. El nou format de la gala, conduïda pel periodista i escriptor manresà Genís Sinca, va oferir una vetllada musical única protagonitzada per la prestigiosa formació de jazz La Locomotora Negra junt amb artistes de primer nivell de la comarca com són Anaïs Vila, Salva Racero i La Crica-Circ.

En el decurs de la gala, el públic assistent va elegir la proposta guanyadora de la 17a edició del Premi Doctor Simeó d'entre les tres finalistes a través d'una votació electrònica. L'opció que més suports va obtenir va ser l'equipament d'una sala de fisioteràpia per a la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa, un projecte que té per objectiu millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones que hi resideixen. Els responsables de l'equipament van rebre de mans de la presidenta del Rotary Club de Manresa-Bages, Maite Romero, i de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, un xec simbòlic valorat en 6.000 euros, que és la dotació del guardó.

Els altres dos projectes que van arribar a la final són la creació d'un grup de dol adreçat a infants i adolescents a càrrec del Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central i la posada en marxa d'un projecte de promoció de l'èxit escolar de Creu Roja. Un jurat format per professionals i experts van escollir les tres propostes finalistes d'entre totes les rebudes.

La Gala Doctor Simeó Selga, que ha agafat el relleu al Concert de Reis, ha nascut amb una clara vocació benèfica i de compromís social ja que els beneficis que es generen amb aquest esdeveniment es destinen al Premi Doctor Simeó Selga, un guardó únic a la comarca que té una llarga trajectòria i que contribueix a fer realitat projectes d'interès social impulsats per entitats i associacions del territori. L'esdeveniment està patrocinat per L'Obra Social La Caixa, ICL, Peugeot Sarauto i Petro Pintó, sense els quals no seria possible tirar-lo endavant, i compta amb la col·laboració i suport de nombroses empreses del territori.

Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords – ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, AMPANS, #Invulnerables i l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 – 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.