Els taxis de Manresa i el Bages s'apunten a la vaga indefinida

Des d'aquet dilluns no agafen cap servei ordinari i es limiten als serves mínims sanitaris i escolars

La capçalera d'un taxi de Manresa
La capçalera d'un taxi de Manresa | ACN
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:41h
La batalla del sector del taxi arriba al Bages i al Moianès i des d'aquest dilluns els taxistes de la comarca també es declaren en vaga indefinida i no cobrirar cap servei ordinari, segons ha confirmat a Nació Manresa Manel Carrillo, representant del sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) al Bages, Berguedà i Solsonès. Els únics serveis que mantindran seran els de servei mínims sanitaris i escolars que hi ha contractats.

La vaga del taxi al Bages està secundada per Taxis Manresa (Stac), RadioTaxi Manresa, Asociació de taxistes del municipi de Manresa i Associació de taxistes del Bages.

"Hem decidit donar suport als companys de l'Àrea Metropolitana perquè el VTC ens afecta a tots, és un problema estatal", ha explicat Carrillo. Fins i tot els VTC "de tota la vida", els lloguers de vehicles amb conductor "estan en contra", insisteix, "ja que les condicions que pateixen els conductors de VTC és gairebé d'esclavisme, cobrant 600 euros al mes per sis dies a la setmana".

Carrillo es mostra molt en desacord amb la proposta del govern de la Generalitat de permetre el treball dels VTC a partir d'una reserva prèvia de 15 minuts. "Quinze minuts é el que tarda en donar un servei un taxi de Manresa, per exemple, des que arriba la trucada de l'usuari", justifica. El que van aquestes empreses "que s'autodefineixen com a colaboratives, però no ho són" és "fer dumping per matar el taxi, ja que ni hi guanyen ells ni ens deixen guanyar a nosaltres".

Per una altra part, Carrillo es mostra disgustat de la imatge que s'està donant dels taxistes "com a volents". "Els conductors de VTC també han protagonitzar agressions, i m'agradaria veure si les que ens atribueixen als taxistes són realment protagonitzades per gent del taxi", es queixa.

Taxistes del Bages no només secunden la vaga sinó que participaran en les accions de protesta que es porten a terme aquests dies a Barcelona.