Pobresa energètica

Un veí impedeix la reparació d'una avaria en un bloc ocupat i deixa quinze famílies sense aigua

Aigües de Manresa, a instàncies de Serveis socials de l'Ajuntament, ha portat el cas als jutjats ja que la reparació s'ha de fer des d'un garatge de la seva propietat

per Pere Fontanals, Manresa, 21 de gener de 2019 a les 20:00 |
Ocupació del bloc afectat per l'avaria d'aigua, en una imatge d'agost de 2014 | Pere Fontanals
Quinze famílies d'un bloc ocupat al barri de la Parada-Dolors, al carrer Amadeu Vives, 29, es troben sense aigua des del passat dijous a causa d'una avaria que no pot ser reparada perquè el veí del bloc adjacent no autoritza els tècnics d'Aigües de Manresa a accedir al pàrquing des d'on s'ha de fer la reparació. En el bloc afectat hi viuen 54 persones, 30 de les quals són menors d'edat.

Aigües de Manresa, com a empresa subministradora d'aigua, té l'obligació de dur a terme el manteniment i reparació de les instal·lacions. En aquest marc, l'Ajuntament de Manresa ha incoat un expedient de protecció de la salut en relació als domicilis d'aquest immoble,  que tenen el servei de subministrament d'aigua interromput a causa d'una avaria detectada al garatge del número 31 del mateix carrer.


Dijous passat al vespre es va produir una avaria en el subministrament de l'aigua d'un bloc que la PAHC havia ocupat el 2014, on hi viuen quinze famílies. El veïns del bloc ocupat tenen el subministrament d'aigua punxat de la presa general des que s'hi van instal·lar l'agost de 2014 i es troben a l'espera d'instal·lació de comptadors socials, però l'avaria no està relacionada amb aquest fet perquè es troba localitzada abans dels comptadors.

Per reparar l'avaria, els tècnics d'Aigües de Manresa havien d'accedir al garatge del bloc adjacent, del mateix tipus de construcció, on només hi viuen dues famílies, que són propietàries dels seus pisos. Quan van arribar els tècnics, els veïns no els van autoritzar a accedir al garatge.

Com que la mediació entre Policia Local i Ajuntament amb els veïns que gestionen el garatge no ha fructificat, l'Ajuntament ha ordenat a l'empresa municipal Aigües de Manresa que porti a terme les actuacions necessàries per a la reparació de l'avaria i el restabliment del subministrament d'aigua. Així mateix l'ha instat per tal que si és necessari procedeixi a sol·licitar auxili judicial per a l'accés al garatge i la realització dels treballs de reparació.

Segons ha pogut saber NacióManresa, aquest mateix dilluns Aigües de Manresa ha sol·licitat una autorització judicial per entrar en el garatge per protecció de la salut dels inquilins que no tenen aigua.

 

Participació