El BAXI Manresa no serà a la copa del rei (78-83)

L'equip de Joan Peñarroya ho dona davant el Reial Madrid tot però arriba massa just al tram final del partit

El BAXI Manresa ha venut cara la derrota contra el Reial Madrid
El BAXI Manresa ha venut cara la derrota contra el Reial Madrid | J. Alberch
20 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:54h
El BAXI Manresa no serà a la copa del rei. La derrota contra el Reial Madrid i la victòria del Divina Joventut a Burgos deixa els de Joan Peñarroya sense ser a la copa del rei. El Nou Congost ha estat una caldera. Ja quan els jugadors han abandonat la primera roda d'escalfament els aplaudiments als jugadors han fet pujar els decibels del pavelló. El ritual s'ha repetit quan han tornat per fer els darrers exercicis preparatoris. El partit ha permès il·lusionar-se durant molts minuts. Però al tram final, els manresans hi han arribat justets de benzina. Això i els triples de Sergi Llull hi han fet la resta. La copa ha estat a l'abast moltes setmanes. Però caldrà esperar com a mínim un any més.

El BAXI Manresa ha començat amb Iffe Lundberg, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Tomislav Zubcic i Nicola Dragovic. El Reial Madrid amb Facundo Campazzo, Fabien Casseuer, Trey Thompkins, Santiago Yusta i Walter Tavares. Els punts inicials de Yusta han estat contestats per Toolson i Zubcic. Veure's davant ha animat els locals. Una esmaixada de Tomàs donava una primera renda als bagencs (9-4, minut 3). Dos triples seguits de Casseur capgiraven el resultat. Enmig, un tap il·legal del Reial Madrid era donat com a bo i ha fet enfadar de valent el Nou Congost i Peñarroya. El partit s'ha traslladat a la línia del 6,75. Els blancs n'han sortit beneficiats. Tot i això, els locals no perdien la cara al partit. Peñarroya feia entrar Corey Fisher i Cady Lalanne per Lundberg i Zubcic. Una antiesportiva d'Antonhy Randolph sobre Dragovic ha acabat amb només un tir lliure convertit pel serbi. L'ànim no ha decaigut al BAXI Manresa. Jugada a jugada anaven retallant. Fisher empatava a 22 manca de 18 segons per acabar el primer quart. Una personal de Yankuba Sima ha estat revisada davant la sorpresa general per determinar si era o no antiesportiva. Finalment, pilota de banda per una jugada que ha acabat sense transcendia per tancar els primers deu minuts (22-22). Ha estat només un avís del què passat en començar el segon quart. La segona revisió sí que ha comportat la personal antiesportiva. Haver de lluitar contra els elements ha engrescat els jugadors manresans. Un parcial de 8-0 obligava Pablo Laso ha demanar minut enmig del bullici (30-26, minut 14). La reacció blanca ha estat momentània. De l'empat a 32 s'ha passat a una màxima renda de set punts (43-36, minut 19). Reduïda a quatre al descans (44-40). Els tirs lliures tornaven a penalitzar al cantó manresà.

Lalanne sumava només començar la segona part. Ha estat la única acció de mèrit als compassos inicials. Un parcial de 0-9 posava el Reial Madrid davant força estona després. Tomàs rescabalava el seu equip anotant de tres (49-49, minut 24). Fisher aportava dos punts en una nova jugada revisada pel trio arbitral. Nova xiulada d'un pavelló que veia com el seu equip duia cinc personals a mitjans de quart per cap dels madrilenys. Ara, la iniciativa era visitant. Amb Casseur i Thompkins castigant a cop de triple (59-63, minut 30). Quedaven diu minuts per l'èpica. Més quan se sabia que el Divina Joventut no només guanyava sinó també vorejava els 30 punts de marge. Una tècnica a Peñarroya afegia un plus de dificultat. I els tres triples de Llull ja ho deixaven només a l'abast dels superherois (59-74, minut 32). Un parcial de 6-0 era el missatge que per difícil que fos el BAXI Manresa no es rendiria. El públic feia la seva part de la feina i esperonava el seu equip. Punt a punt, els bagencs s'han aixecat. Fisher posava el 72-76 quan quedaven més de dos minuts entre crits de “si és pot”. Casseur semblava sentenciar novament de tres. Però encara hi ha hagut opcions al cantó local. Amb 78-83, Zubcic ha llançat de tres per posar-hi emoció. El llançament, però, no ha tocat ni tauler ni ferro ni res. Ja a la desesperada, el BAXI Manresa ha intentat cometre personals per dur el Reial Madrid al tir lliure. Dur només una personal ha penalitzat en aquesta ocasió. 78-83, i la copa que s'escapa.

Malgrat el desencís, la competició no s'atura. La setmana que ve el BAXI Manresa es desplaça a Lugo per jugar contra el Breogán a partir de dos quarts de vuit del vespre. Ho faran des de la vuitena posició, amb nou victòries i vuit derrotes.