Marc Aloy: «Ens sentim preparats per assumir l'alcaldia»

Pere Aragonès, Najat Driouech, Gabriel Fernández i Mirella Cortès acompanyen el candidat d'ERC a Manresa en la presentació del model de ciutat

Marc Aloy, a la dreta, amb Mirella Cortès, Gabriel Fernández, Pere Aragonès i Najat Driouech
Marc Aloy, a la dreta, amb Mirella Cortès, Gabriel Fernández, Pere Aragonès i Najat Driouech | Pere Fontanals
19 de gener del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:38h
La plaça de la Font del Gat, el que es coneix col·loquilment com la gespeta, a les Bases de Manresa ha acollir el primer acte d'ERC després de la presentació de Marc Aloy com a candidat a l'alcaldia, ara fa un mes, al Teatre Conservatori. Un acte en el que el líder manresa ha estat acompanyat pel vicepresident del govern, Pere Aragonès, la diputada del Parlament, Najat Driouech, el regidor de Sabadell Gabriel Fernández i la senadora Mirella Cortès.

Aloy, que curiosament ha estat el primer en intervenir davant uns 150 assistents, ha repassant les tres potes del seu programa, que ja va dibuixar al Conservatori, una Manresa verdam dinàmica i de trobada, i ha pronunciat un parlament d'alcaldable sense complexes. "Ens sentim preparats per assumir l'alcaldia", ha assegurat durant la seva intervenció.

En un acte que havia de dibuixar el model de ciutat d'ERC de cara a les municipals del 26 de maig, Aloy ha apuntat que si és alcalde farà "trobades trimestrals itinerants als barris" perquè "sumant esforços multipliquem idees".

Gabriel Fernández, d'origen uruguaià, i Najat Driouech, d'origen marroquí, han assenyalat com n'és d'important construir un "nosaltres" en que tothom s'hi senti inclòs. "Ho hem vist a Andalusia, on la irrupció de l'extrema dreta fa que es parli de nosaltres i ells com dues coses diferents", ha apuntat Driouech. "Ens hem de reconèixer i conèixer", ha reivindicat, alhora que es reivindicava com a diputada: "no hi sóc per fer bonic.

Al seu torn, la senadora Mirella Cortès ha llegit una carta d'Oriol Junqueras des de la presó.
 

Pere Aragonès durant el seu discurs a Manresa. Foto: Pere Fontanals


"El franquisme perdura a Espanya"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha posat les eleccions europees com a "oportunitat" per denunciar davant la comunitat internacional que "el franquisme perdura a Espanya. El vicepresident ha posat sobre la taula la "fraternitat republicana" com a eina per aconseguir la independència i que les eleccions municipals seran l'oportunitat per fer "majories republicanes".

Aragonès ha responsabilitzat el PP i Ciutadans d'haver permès l'entrada "desvergonyida de Vox" a les institucions de l'Estat.

ERC ha aprofitat l'acte de precampanya per reunir-se amb empresaria del Bages, agents socials i persones migrades.