Sis diumenges de música i silenci a Sant Benet de Montserrat: la nova proposta de Teresa Forcades

Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:51h
Els concerts tindran lloc al monestir de Sant Benet de Montserrat.
Els concerts tindran lloc al monestir de Sant Benet de Montserrat. | Benedictines de Catalunya
El proper diumenge, 27 de gener, el monestir de Sant Benet de Bages (a Montserrat) donarà el tret de sortida al cicle Música i silenci, una proposta de concerts coordinats per la monja Teresa Forcades, que tindran lloc un diumenge al mes. El cicle comptarà amb músics d'arreu i d'estils diferents, i sempre seguirà un mateix patró. Així, abans del recital, es començarà fent deu minuts de silenci i es llegirà un petit text introductori. Un cop acabi el concert, el públic assistent podrà prendre part d'un col·loqui amb els artistes convidats.
 
Les encarregades d'inaugurar el cicle Música i silenci seran la prestigiosa violoncel·lista Svetlana Tovstukha i l'organista titular de la basílica de Santa Maria de Montserrat, Mercè Sanchís. Totes dues oferiran, el diumenge 27 a partir de dos quarts de cinc de la tarda, un repertori de peces de Bach.
 
La soprano manresana Assumpta Mateu i el clarinetista de Barcelona Oriol Romaní seran els que posaran la banda sonora al mes de febrer. El recital que oferiran tindrà lloc el diumenge dia 17 i comptarà amb improvisacions de cançons tradicionals.
 
El concert del març (que se celebrarà el dia 17) tindrà com a protagonistes el pianista i component del Trio Kandinsky, Emili Brugalla, i l'actor i dient de poesia Enric Arquimbau. La proposta que oferiran donarà veu a la peça Música callada, de Frederic Mompou, i l'acompanyaran de poesia espiritual.
 
El cant diafònic de la coral MuOM serà l'apunt musical del mes d'abril. Es tracta d'una formació de vuit músics que té l'objectiu, tal com ells mateixos exposen, "de dissoldre la veu individual en el so col·lectiu i pur, convidant l'oient a sentir, amb nosaltres, l'única freqüència fonamental que tots compartim: la del present". La seva proposta es podrà gaudir el diumenge 7.
 
El 26 de maig serà el torn de la jove violoncel·lista Mireia Peñalver i de l'artista sonor Jacob Eriksen. Ells seran els encarregats de fer viatjar els assistents per la música que emana del violoncel, però que també pot ser modificada a través de l'electrònica.
 
Finalment, clourà el cicle el repertori musical dels alumnes de l'aula de cant Cante Diem de l'Escola de Música i Dansa d'Esparreguera (EMMDE). Dirigits per Alícia Prieto faran les delícies dels amants de Gabriel Fauré, interpretant el seu famós Rèquiem. Ho faran el 9 de juny.
 
Tots els concerts seran d'entrada gratuïta i començaran a dos quarts de cinc de la tarda.