Manresa 2022

Més de 130 persones participen a la presentació del grup Inspiració 2022

El grup vetlla per l'essència de Manresa 2022: "la commemoració d'una transformació espiritual" viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat

per Redacció, 17 de gener de 2019 a les 12:34 |
Oriol Pérez dirigint-se al públic que va assistir a la presentació | I2022
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 130 persones van omplir aquest dimecres al vespre l'auditori de l'espai Plana de l'Om de Manresa per participar a la presentació pública del grup Inspiració 2022 que promou la vessant de transformació interior en la commemoració del projecte Manresa 2022 a la ciutat. La trobada d'aquest dimecres, que va servir per donar a conèixer el grup i el seu document referencial, també va mostrar el caràcter obert, ampli i variat del grup. Així com també, es va convidar a les persones interessades a participar-hi.

La trobada va començar amb la projecció d'un vídeo en silenci amb una imatge en moviment que suggeria la transformació que vol inspirar el grup. A continuació, es va llegir el document referencial que marcava les intencions del grup, i es va donar la paraula a sis membres d'aquest col·lectiu, perquè expliquessin les seves motivacions per formar part del grup. Van parlar un coach, un historiador, una psicòloga, un activista social, una filòloga i un artista. Cadascú des dels seus àmbits, va aportar un testimoniatge del que representava aquesta tranformació en camps com el coaching, el paisatge, la psicologia, l'educació, la mística, la solidaritat i la cooperació. Finalment, es va obrir un torn de debat amb el públic participant que va acollir de forma entusiasta la proposta del grup Inspiració 2022. Entre les aportacions que es van fer, cal destacar la del jesuïta Xavier Melloni, que també forma part del grup, i que va posar en valor la importància de "cocrear" junts a través del silenci i de l'escolta mútua del mateix grup.


A la trobada hi van assistir l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i quatre regidors del consistori: Joan Calmet, Marc Aloy, Àngels Santolària i Jaume Torras. Al final de l'acte, hi van haver paraules d'agraïment per part de l'Alcalde de Manresa en el fet d'haver promogut aquest lideratge, i va afirmar que és una "oportunitat per aportar coses positives per la ciutat". També el regidor de Turisme i responsable del projecte Manresa 2022, Joan Calmet, va voler agraïr que en una societat amb tant de soroll com la nostra es construeixin espais de silenci i de transformació com el que es va presentar aquest dimecres al vespre a Manresa.

Per acabar l'acte, es va convidar a les persones que es van sentir interpel·lades durant l'acte, a aportar quelcom a aquesta iniciativa, i/o a participar en el grup, a través d'una reunió que es farà el proper 14 de febrer, i a la qual, es poden apuntar les persones interessades al correu info@inspiracio2022.cat, per tal de confirmar la seva assistència a la trobada.


Inspiració 2022 és un grup ampli i variat de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: "la commemoració d'una transformació espiritual" viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti "l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual" en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per saber quelcom més del grup Inspiració 2022 i fer aportacions concretes es pot visitar la seva pàgina web.

 

Participació