El govern de Sant Fruitós assegura que el nou POUM «no és especulatiu» amb el Pla de Bages

Després de diversos ajornaments, el debat del ducument tindrà lloc en un ple extraordinari el 18 de febrer

Espai al Pla de Bages en terme de Sant Fruitós
Espai al Pla de Bages en terme de Sant Fruitós | Meandre
Redacció
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:32h
El govern de Sant Fruitós de Bages, format per Gent fent Poble i PSC ha emès un comunicat en que desmenteix que el POUM que s'ha d'aprovar el proper mes de febrer permeti "la urbanització directa de cap polígon industrial nou ni preveu el canvi de classificació del sòl rústic actual", tal i com ha defensat la plataforma Salvem el Pla de Bages.

El comunicat assenyala que el POUM proposa és establir "unes àrees on en cas de necessitat dins del propers 25 anys, puguin ser aquells espais i no uns altres, que puguin ser adaptats a les necessitats del moment". Això, segons el govern de Sant Fruitós, "ni és especulatiu ni és destructiu del medi", sinó que "preserva el Pla de Bages de l'aparició incontrolada o sense criteri, de zones industrials urbanitzades i buides".

El govern municipal també assenyala que el document "no permet el creixement i la expansió de les urbanitzacions residencials existents, més enllà del que ja permet el planejament actual de l'any 1996" i tampoc no "estima un creixement de la població" que es xifra en 12.000 habitants, per sota dels 18.000 que reflecteix el planejament actual.

El POUM serà presentat per a la seva aprovació inicial al ple municipal en sessió extraordinària el dilluns 18 de febrer a les 7 de la tarda.

Salvem el Pla de Bages arriba al miler de suports

Per la seva part, la plataforma Salvem el Pla de Bages ha aconseguit més de mil suports en 24 hores en la campanya que té engegada a internet per demanar que el ple de Sant Fruitós de Bages no s'aprovi el nou Pla d'ordenació Urbana (POUM) que, segons entenen, podria multiplicar per 2,5 la superficie actual disponible per a polígons industrials, quan actualment el 40% de polígons construits en el seu terme estàn desocupats. La plataforma entén que en cas d'aprovar-se, aquest POUM "deixaria desprotegit el Pla de Bages i trencaria la interconnexió entre els espais naturals".