Tren

FGC preveu allargar la línia de Manresa des de plaça Espanya fins a Gràcia a partir de 2020

D'aquesta manera, la línia per on transiten també els usuaris de l'Anoia i el Baix Llobregat, enllaçaria amb la del Vallès Occidental

per Redacció, 15 de gener de 2019 a les 15:28 |
Detall sobre plànol e les dues estacions que s'enllaçaran | FGC
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La línia R5 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre Manresa i la Plaça Espanya de Barcelona, que a partir del Baix Llobregat comparteix recorregut amb la línia R6 d'Igualada, i amb l'S8 des de Martorell, allargarà el seu recorregut fins a Gràcia en un projecte que està previst que es comenci a licitar el 2020, segons ha informat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una visita als treballs que s'estan duent a terme sota la confluència dels carrers Balmes i Rosselló.

L'enllaç entre les estacions de Plaça Espanya i Gràcia a Barcelona permetrà, la unió de la línia del Baix Llobregat-Anoia, per on transiten els trens de Manresa, amb la del metro del Vallès que arriba a Terrassa i Sabadell. La Generalitat té previst presentar aquest projecte en el transcurs de l'any 2019.


Actualment, la línia R5 de Manresa -i les R6 i S8- finalitzen el seu recorregut a la plaça Espanya de Barcelona, des d'on els usuaris han de fer transbordament a Metro o a la xarxa d'autobusos per arribar al centre de Barcelona i a altres punts de la capital catalana.

Amb la unió de les dues línies, la Generalitat pretén comunicar directament dues zones tan poblades com són el Vallès Occidental amb el Baix Llobregat, tot allargant l'entrada a la ciutat, també, del Bages i l'Anoia.
 

Un tren de la xarxa de FGC. Foto: FGC.


La línia del Vallès


El conseller ha assegurat que a la Generalitat se li plantegen més "reptes de futur", com les obres d'actualització en la línia del Vallès, amb l'entrada en funcionament de nous trams de Terrassa i Sabadell; de 15 nous trens de manera progressiva -a partir del 2020- que fixaran la freqüència de pas entre Sant Cugat i Barcelona en 2,5 minuts.

 

Arxivat a:
Municipis, Tren, FGC
Participació