Disset idees opten al pressupost participatiu de Castellbell i el Vilar

Els veïns i veïnes podran votar un màxim de dues propostes del 31 de gener al 10 de febrer

Redacció
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:06h
El pressupost participatiu de Castellbell i el Vilar ja té les propostes finalistes que se sotmetran a votació popular. L'Ajuntament va rebre una cinquantena d'idees a la tardor i, un cop feta una tria de les propostes que són tècnicament viables tenint en compte el pressupost de 50.000 euros, ara s'ha establert una llista final de disset aportacions. Els veïns i veïnes podran votar les idees de l'1 al 10 de febrer a l'OAC de l'Ajuntament.

Millores a la via pública

La gran majoria de les propostes finalistes tenen a veure amb millores a la via pública i en equipaments. En aquest sentit, es proposa millorar el pati de l'escola Jaume Balmes, adequar el pati de l'antiga escola Burés, fer un espai de joc i lleure a la Farinera, millorar el paviment de les urbanitzacions Mas Enric i Can Prat, adequar el camí del Cremallera, millorar el carrer Riera, arranjar la senyalització dels carrers a Sant Cristòfol, substituir l'enllumenat públic actual per bombetes led i instal·lar contenidors adaptats.

Les altres idees que se sotmetran a votació són l'adquisició d'un vehicle de neteja, adequar un espai de mirador a la zona de l'estació de Ferrocarrils i el Pont Vell, convertir una pista de tennis del poliesportiu en pista de pàdel, senyalitzar les rutes del patrimoni local, recuperar els camins i Estació del Nord, posar al dia la zona esportiva de Mas Enric, millorar la senyalització per reforçar la seguretat viària i arranjar les escales del Trampero, que uneixen el camí del cremallera amb la travessera urbana de la Bauma.

Presentació pública i primeres votacions

La presentació de les propostes es durà a terme el proper 31 de gener al Centre Cultural Joan Masats a partir de les 7 de la tarda. Un cop feta la presentació també es facilitarà el vot de tots els assistents. Cadascuns dels veïns i veïnes de Castellbell i el Vilar majors de 16 anys podran votar un màxim de dues propostes. L'Ajuntament té la intenció de poder executar les obres de la idea guanyadora durant els propers mesos.

Els horaris de votació a l'OAC seran de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia. El dilluns 4 de febrer els veïns i veïnes també podran votar de 16.00 a 19.00 hores.