Una trobada oberta a la ciutadania explicarà com avança el Supermercat Cooperatiu del Bages

La trobada tindrà lloc dissabte al matí al mercat de Puigmercadal
La trobada tindrà lloc dissabte al matí al mercat de Puigmercadal | Mercat Puigmercadal
Redacció
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:49h
Arran del visionat del documental Food Coop -que va projectar-se en el marc de la Setmana de l'Economia Social i Solidària de Manresa- diversos ciutadans van decidir començar a treballar per aconseguir crear un supermercat cooperatiu a la capital del Bages. D'això ja en fa set mesos, i des de llavors, aquest grup d'emprenedors (que no és tancat i que s'obre a qualsevol nova incorporació) ja s'ha trobat mitja dotzena de vegades. En les reunions han tocat temes diversos, com la ubicació en la qual s'hauria d'instal·lar el supermercat; quins aliments s'hi podrien comercialitzar, o fins a quin punt l'Ajuntament de la ciutat els podria ajudar a tirar endavant el projecte.
 
Ara, i amb la voluntat de donar a conèixer com avança tot plegat, els impulsors de SuperCoop (que així és com han anomenat el futur supermercat cooperatiu) conviden tota la ciutadania a participar en una assemblea oberta que tindrà lloc aquest dissabte, 19 de gener, al mercat de Puigmercadal. La trobada engegarà a les deu del matí, amb una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec d'Aitor Urkiola, membre de Grain, una organització internacional que recolza les lluites de pagesos, agricultors i moviments socials per aconseguir implementar sistemes alimentaris basats en la biodiversitat i controlats de manera comunitària.
 
Seguidament, a dos quarts de dotze del migdia, s'explicarà en quin punt es troba el projecte manresà i quina és la feina que s'ha fet des de les diverses comissions creades. La matinal clourà a la una del migdia, amb la posada en comú de totes les idees que hagin anat sorgint. Tothom que hi vulgui participar ha de confirmar assistència a través d'aquest enllaç.