15
de gener
del
2019
Actualitzat
a les
11:49h
Arran del visionat del documental Food Coop -que va projectar-se en el marc de la Setmana de l'Economia Social i Solidària de Manresa- diversos ciutadans van decidir començar a treballar per aconseguir crear un supermercat cooperatiu a la capital del Bages. D'això ja en fa set mesos, i des de llavors, aquest grup d'emprenedors (que no és tancat i que s'obre a qualsevol nova incorporació) ja s'ha trobat mitja dotzena de vegades. En les reunions han tocat temes diversos, com la ubicació en la qual s'hauria d'instal·lar el supermercat; quins aliments s'hi podrien comercialitzar, o fins a quin punt l'Ajuntament de la ciutat els podria ajudar a tirar endavant el projecte.
Ara, i amb la voluntat de donar a conèixer com avança tot plegat, els impulsors de SuperCoop (que així és com han anomenat el futur supermercat cooperatiu) conviden tota la ciutadania a participar en una assemblea oberta que tindrà lloc aquest dissabte, 19 de gener, al mercat de Puigmercadal. La trobada engegarà a les deu del matí, amb una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec d'Aitor Urkiola, membre de Grain, una organització internacional que recolza les lluites de pagesos, agricultors i moviments socials per aconseguir implementar sistemes alimentaris basats en la biodiversitat i controlats de manera comunitària.
Seguidament, a dos quarts de dotze del migdia, s'explicarà en quin punt es troba el projecte manresà i quina és la feina que s'ha fet des de les diverses comissions creades. La matinal clourà a la una del migdia, amb la posada en comú de totes les idees que hagin anat sorgint. Tothom que hi vulgui participar ha de confirmar assistència a través d'aquest enllaç.
Ara, i amb la voluntat de donar a conèixer com avança tot plegat, els impulsors de SuperCoop (que així és com han anomenat el futur supermercat cooperatiu) conviden tota la ciutadania a participar en una assemblea oberta que tindrà lloc aquest dissabte, 19 de gener, al mercat de Puigmercadal. La trobada engegarà a les deu del matí, amb una xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec d'Aitor Urkiola, membre de Grain, una organització internacional que recolza les lluites de pagesos, agricultors i moviments socials per aconseguir implementar sistemes alimentaris basats en la biodiversitat i controlats de manera comunitària.
Seguidament, a dos quarts de dotze del migdia, s'explicarà en quin punt es troba el projecte manresà i quina és la feina que s'ha fet des de les diverses comissions creades. La matinal clourà a la una del migdia, amb la posada en comú de totes les idees que hagin anat sorgint. Tothom que hi vulgui participar ha de confirmar assistència a través d'aquest enllaç.