Dimecres es presentarà a Manresa Inspiració 2022, per fomentar la transformació interior

Detall de la Coveta | Aleix Barberà
per Redacció, 14 de gener de 2019 a les 13:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimecres 16 de gener, a les 20 hores, a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa (plana de l'Om, 5), es portarà a terme la presentació pública del grup Inspiració 2022 i del seu document referencial, que promou la vessant de transformació interior en la commemoració del projecte Manresa 2022 a la ciutat. La trobada d'aquest dimecres és de caràcter obert i té com objectius donar a conèixer el grup i ampliar el nombre de persones que vulguin participar-hi.

Inspiració 2022 són un grup ampli i variat de persones que volen vetllar per el que pensen que és "el nucli fonamental i essencial" de Manresa 2022: "la commemoració d'una transformació espiritual" viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti "l'aprofundiment del que suposa la transformació espiritual" en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. La figura d'Ignasi de Loiola els serveix de referent i inspiració com a arquetipus de les transformacions personals i col·lectives que, segons ells, caldria conèixer i poder experimentar avui dia.


Entre altres objectius, el grup pretén servir d'inspiració i, al mateix temps, fer aportacions concretes, des d'una perspectiva transversal, en els diferents àmbits de la societat com poden ser les humanitats, les arts, la política, l'economia, el medi ambient, la resolució de conflictes, el diàleg interreligiós, l'educació i l'esport, entre d'altres.

També apunten, com a un altre objectiu fonamental, el fet de crear un espai que perduri després de l'any 2022. De manera que la ciutat de Manresa disposi d'un centre de referència local, nacional i internacional que "investigui els elements, desplegaments, conseqüències, aplicacions i implicacions dels processos de transformació interior en els diferents àmbits".


El grup Inspiració 2022 van començar a trobar-se el mes de maig passat, i des d'aleshores, han dut a terme diverses reunions i trobades per treballar aquest tema. 

 

Participació