L'Espai Òmnium recordarà Josep Junyent amb la lectura comentada del poema «Llàtzer el ressuscitat»

Ho farà aquest dimarts, coincidint amb el vint-i-sisè aniversari de la seva mort

per Redacció, Manresa | 14 de gener de 2019 a les 12:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres, 16 de gener, farà vint-i-sis anys que Josep Junyent i Rafart va morir víctima d'un càncer. Popularment conegut com a mossèn Junyent, aquest religiós nascut a Vic l'any 1930 va estar estretament lligat a la ciutat de Manresa, on hi va jugar un paper molt important en el terreny cívic durant el franquisme i on hi va dur a terme una intensa activitat pastoral i cultural. Ara fa un any, i amb la voluntat de recordar què va significar mossèn Junyent per a la ciutat de Manresa, tres entitats locals van decidir, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort, organitzar una sèrie d'actes d'homenatge i de retrospectiva a aquest polifacètic religiós, que van tenir lloc durant el primer trimestre del 2018.

Amb l'objectiu de seguir-lo recordant cada any, des d'Òmnium Bages s'ha programat, per aquest dimarts, 15 de gener, una lectura comentada del poema de Carles Riba Llàtzer el ressuscitat -inclòs dins del volum Esbós de tres oratoris, publicat l'any 1957- que anirà a càrrec de Joan Aurich. I quina relació tenien, Junyent i Riba? Tal com va exposar el manresà Jordi Estrada en un article publicat a El Pou de la Gallina, Junyent sempre va reconèixer el mestratge de Carles Riba, "el qual en valorà els primers poemes". A més, i segons explica el poeta i editor Carles-Jordi Guardiola en el llibre Carles de Carles Riba: 1953-1959, "Segimon Serrallonga em va dir que Riba havia llegit fragments d'Esbós de tres oratoris a la missa nova de Josep Junyent".


L'acte d'homenatge de dimarts a l'Espai Òmnium començarà a les set de la tarda i serà d'entrada lliure i gratuïta.

 

Participació