La Fundació CTM culmina la seva integració a Eurecat

Manresa serà el principal centre de referència en matèria de sostenibilitat, materials metàl·lics i ceràmics i simulació de processos dins del centre tecnològic

Edifici de la Fundació CTM
Edifici de la Fundació CTM | CTM
Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:53h

Edifici de la Fundació CTM Foto: CTM


El Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya va inscriure el passat 11 de desembre, la fusió de la Fundació CTM, amb seu a Manresa, amb Eurecat, una operació aprovada el passat 28 de setembre per part d'ambdós patronats i que reforça el seu posicionament com un dels centres tecnològics més importants del Sud d'Europa.

Eurecat Manresa aplegarà les principals competències i l'expertesa del centre tecnològic en els àmbits de sostenibilitat, de materials metàl·lics i ceràmics i modelització i simulació de processos. "La integració plena d'aquestes competències i coneixements amb la resta d'àmbits tecnològics de Eurecat, generarà sense dubte grans sinergies i possibilitarà que des de Manresa puguem oferir solucions tecnològiques més completes a les empreses i arribar a empreses del territori que fins ara no havien treballat amb nosaltres", remarca el president d'Eurecat, Xavier Torra.

En paraules del vicepresident del CTM, Francesc Santasusana, l'etapa de tres anys d'integració funcional entre Eurecat i el CTM "ha estat molt positiva i ha permès posar les bases per a què ara la fusió s'implementi de forma natural i obri una nova etapa pensada per millorar i créixer en recursos, capacitats, abast i projecció del centre en l'àmbit empresarial per ajudar-lo a ser més competitiu". 

Manteniment dels llocs de treball i de la vinculació del CTM amb el territori

"El projecte d'Eurecat en general i aquesta fusió en particular estan orientats al creixement. Les empreses catalanes necessiten innovar més i millor i acompanyar-les en aquests processos és la missió d'Eurecat", segons Xavier Torra. 

D'acord amb els termes de la fusió, es mantindran els cent llocs de treball que formen actualment la plantilla de la Fundació CTM i els plans de futur són de creixement en activitats, persones i inversions. D'altra banda, la vinculació amb el territori i els seus principals agents i empreses es reforçarà amb la creació de la figura d'un gerent territorial d'Eurecat a la Catalunya Central, que tindrà la seva base d'operacions a Manresa.

"Arribar a quantes més empreses millor és un dels altres objectius estratègics d'Eurecat i comptar amb centres de competència distribuïts territorialment i la figura dels gerents territorials són fonamentals per assolir aquest objectiu", segons el director general Corporatiu d'Eurecat, Xavier López.

El patronat actual del CTM es constituirà en Comissió Territorial CTM-Catalunya Central, que tindrà poder de decisió respecte a qualsevol acte de disposició dels actius o béns provinents del CTM, així com en la designació del seu representant en el Patronat d'Eurecat. Una altra de les seves finalitats serà realitzar el seguiment de les activitats i dels projectes relacionats amb les seves àrees d'especialització i el seu territori, així com potenciar-ne de nous. 

Aquesta comissió és fonamental com a mitjà de comunicació amb les empreses i agents del territori i per tal d'entendre les seves necessitats i atendre les seves inquietuds.