El Comitè Olímpic Internacional, representat pel manresà Pere Miró, rebrà el setè Premi Riudor

El manresà Pere Miró serà l'encarregat de recollir el setè Premi Riudor, atorgat, enguany, al Comitè Olímpic Internacional
El manresà Pere Miró serà l'encarregat de recollir el setè Premi Riudor, atorgat, enguany, al Comitè Olímpic Internacional | CCMA
Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:36h
Aquest divendres, 18 de gener, el teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages serà l'escenari de la gala de lliurament de la setena edició del Premi Riudor, que cada any impulsa l'Escola de Futbol de Sant Fruitós. Es tracta d'un guardó que, segons manifesten des de l'organització,  "distingeix els esportistes, entitats i organitzacions que vetllen pels valors en el món de l'esport més enllà de la pròpia competició i dels seus resultats". En aquest sentit, ressalten que són precisament aquesta solidaritat, aquest respecte cap als rivals i aquest companyerisme "els paràmetres pels quals s'ha regit l'Escola de Futbol de Sant Fruitós al llarg de la seva trajectòria".

Enguany, el premi se l'endurà el Comitè Olímpic Internacional (COI), l'òrgan encarregat d'organitzar els Jocs Olímpics i l'autoritat suprema del moviment Olímpic modern a nivell mundial. Els motius pels quals l'han fet mereixedor del guardó Riudor són, en paraules de l'Escola de Futbol de Sant Fruitós, "perquè sempre ha anat més enllà de l'organització de les cites olímpiques i ha exercit de promotor i garant de tota una sèrie d'iniciatives en els terreny social i cultural"; perquè "ha fet servir l'esport com a element de cohesió i superació de qualsevol conflicte", i perquè "té una visió de l'esport global i integradora que ha aconseguit reunir, sota una mateixa bandera, les dues Corees als Jocs d'Hivern i ha donat espai a atletes que viuen en situació de refugiats".

A la gala d'entrega del premi, que començarà a les vuit del vespre, hi serà present el manresà Pere Miró, que serà l'encarregat de recollir el guardó. Miró va ser nomenat, l'any 2015, director general adjunt del COI, però la seva vinculació amb aquest òrgan ve de més enllà. En aquest sentit, també va ocupar el càrrec de director adjunt del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona l'any 1992 (COOB 92) i el de director de Solidaritat Olímpica, departament que s'encarrega de garantir que els esportistes que no tenen tants recursos com els del primer món, puguin arribar a participar als Jocs Olímpics.

El Premi Riudor va instaurar-se l'any 2012, i des de llavors ha reconegut l'ONG Diapo (2012); el futbolista Joan Golobart (2013); el Consell Esportiu del Baix LLobregat (2014); la Fundació Sant Tomàs Pro-Persones amb Retard Mental d'Osona (2015); el futbolista Anty García (2016), i el futbolista Raúl Sánchez (2017).