Primàries Manresa ja supera els quatre-cents inscrits en el registre de votants

La plataforma Primàries Manresa va instal·lar una carpa al Pla de Lledoners per a donar-se a conèixer
La plataforma Primàries Manresa va instal·lar una carpa al Pla de Lledoners per a donar-se a conèixer | Primàries Manresa
Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:48h
La plataforma Primàries Manresa, que impulsa unes primàries obertes a tota la ciutadania, ja té més de quatre-cents inscrits en el registre de votants. Ells seran els que decidiran quins seran els vint-i-cinc membres de la llista electoral a través de l'autoorganització de l'independentisme de base. La plataforma -que ha començat la fase de presentació del projecte a les entitats manresanes- espera "seguir engruixint aquest registre fins al dia de la votació", de manera que, diuen, "siguin les primàries amb més participació de la història de la ciutat".

Primàries Manresa ja ha mantingut reunions amb diverses entitats de la ciutat, entre elles la Federació d'Associacions de Veïns i el CDR de la zona oest, i de cara a les properes setmanes seguirà presentant el seu projecte als col·lectius que tinguin interès a conèixer-lo. En aquest sentit, aquest passat dissabte el grup local va participar a Sabadell en una trobada nacional de grups que impulsen primàries arreu del territori, i diumenge va muntar una parada al Pla de Lledoners en el marc de les activitats organitzades per reivindicar la llibertat dels presos polítics.

"Esperem que, durant les setmanes que venen, puguem anar coneixent els candidats i candidates que concorreran a les primàries per formar part de la llista", manifesten els de la plataforma, tot recordant que "qualsevol ciutadà de Manresa major d'edat té la possibilitat de presentar candidatura abans del  7 de febrer". Un cop amb totes les candidatures sobre la taula, tindrà lloc una campanya electoral entre els candidats que engegarà el 9 de febrer i clourà el 22 del mateix mes. El dissabte 23 (de febrer) es procedirà a la votació. Un cop escollits els candidats hi haurà una segona fase en la qual es farà un procés participatiu amb tots els inscrits al registre per debatre i confeccionar el programa electoral.