En «La Nit dels Genis» tot és possible

El Kursaal es va omplir de màgia per acollir la setena edició del Festival Internacional de Màgia amb mags procedents de França, Itàlia i Bèlgica, entre d'altres

La màgia ha tornat a omplir l'escenari del Kursaal
La màgia ha tornat a omplir l'escenari del Kursaal | Laura Coletas
13 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:14h
Aparicions, desaparicions, objectes que prenen vida, llum, color, fum… són els elements que van estar presents en la setena Nit dels Genis, una vetllada màgica i especial on, a partir de diferents trucs tot és possible. La sala gran del Kursaal va fer gairebé el ple amb actuacions de diferents artistes vinguts d'arreu d'Europa. 

La famosa cançó What a Wonderful World, interpretada per Adrian Soler amb un saxo que treia notes virtuals, va ser el tret de sortida de la nit. La primera representació va arribar de la mà de Riverson, un mag madrileny que amb la seva habilitat va aconseguir donar vida a diferents objectes. L'actuació, ambientada en un camerino, explicava una història entranyable. 

El segon artista en pujar a l'escenari fou l'argentí Nico Petruzzi, que, a partir de la disciplina de la manipulació, va ser capaç de fer aparèixer i desaparèixer diferents objectes com ara pilotes i cartes. Oscar Escalante, vingut de Valladolid, va ser el tercer convidat. Escalante, amb un número amb globus i caixes on també hi va prendre joc la levitació, va deixar bocabadat al públic amb la suspensió a l'aire del seu propi cos.

La quarta funció de la nit va anar a càrrec de l'italià Gabrielle Verzolla. Només amb setze anys va aconseguir captivar als assistents amb la seva simpatia, elegància i un sorprenent joc de cordes. Felix Guyonnet, en substitució de la russa Kristal, baixa d'última hora per angines, fou el protagonista del cinquè número de la gala amb un truc de màgia amb fum i pilotes. 

El belga Laurent Piron va cloure la nit amb una actuació divertida i original amb papers i caixes que prenien vida i es movien sols. 

L'espectacle, d'una durada aproximada d'una hora i mitja, va estar conduit pel presentador tarragoní Roberto Vara. Vara va aconseguir persuadir al públic amb diferents intervencions carregades de petites mostres de màgia i tocs d'humor. May Closa i Xavier Tapias van ser els responsables de la direcció artística de la gala, que un any més va tornar a sorprendre a tots els assistents.