Súria inicia els tallers familiars per conviure amb fills adolescents

Taller del del Programa de Suport a les Famílies de Súria
Taller del del Programa de Suport a les Famílies de Súria | AjSú
Redacció
13 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:49h
La coneguda sociòloga, mediadora i educadora Alba Castellví va oferir el passat dimecres la primera sessió del taller Conviure amb els fills sense enfadar-se, que forma part del Programa de Suport a les Famílies de Súria per a aquest curs 2018-19. La segona i darrera sessió del taller tindrà lloc dimecres vinent, 16 de gener.

El taller està basat en una dinàmica de grup de treball amb la participació directa dels pares i les mares assistents, i amb una orientació pràctica per intentar resoldre situacions quotidianes de la convivència amb fills i filles adolescents. Les dues sessions tenen lloc a l'Institut Mig-Món.

En la primera sessió es van tractar temes com les millors estratègies de comunicació amb fills i filles adolescents, la gestió de l'ús de telèfons mòbils i accés a les pantalles, i les dificultats que imposa la vida diària per poder mantenir unes relacions familiars de qualitat.

Segons Alba Castellví, fer de pare o mare ha estat sempre "una tasca molt complexa" que actualment es desenvolupa en un context marcat per la pressió de nous valors col·lectius, un entorn menys jerarquitzat i uns sistemes de comunicació social més invasius i omnipresents. 

La coneguda educadora va comentar que és necessari evitar actituds de sobreprotecció cap als adolescents i no aspirar a resoldre tots els seus problemes per tal que es vagin exercint en la responsabilitat, avançant en la seva autonomia i maduració personal.

Aquest taller també es desenvolupa al llarg d'aquest curs escolar als municipis de Badia del Vallès, Granollers, el Prat de Llobregat i Vic. La seva organització a Súria és a càrrec de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament, l'Institut Mig-Món, el Casal de Joves i l'AMPA de l'Institut Mig-Món, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a