Alerta Digital es retracta i demana disculpes a Sor Lucía per unes injuries de 2017

L'acte de concil·liació va tenir lloc dissabte entre la monja i Armando Robles Valenzuela, director de "La ratera" al Convent de Santa Clara

Montse Pich, Sor Lucía i Armando Robles Valenzuela
Montse Pich, Sor Lucía i Armando Robles Valenzuela | CDC
Redacció
13 de gener del 2019
Actualitzat el 14 de gener a les 11:25h
Al Convent de Santa Clara aquest dissabte va tenir lloc un acte de conciliació entre Armando Robles Valenzuela, representant d'Alerta Digital i director del programa televisió-web La ratera, amb Sor Lucía Caram.

Davant declaracions injurioses contra la dignitat i l'honor de Sor Lucía Caram, abocades per Robles Valenzuela el dia 2 de febrer del 2017, les lletrades, representants de Sor Lucía Caram, van interposar al jutjat de Manresa una querella criminal pel presumpte delicte d'injúries.

Robles havia titllat Sor Lucía de "golfa" en el seu programa de televisió i havia dit que havia exercit la prostitució a l'Argentina abans de ser monja. Les declaracions arribaven després que Sor Lucía qüestionés la virginitat de Maria en el programa Chester de Risto Mejide.

En la trobada el conductor del programa es va retractar de tot el que va dir, reconeixent que les seves afirmacions eren falses i sense cap fonament, es va comprometre a rectificar públicament les seves afirmacions i va realitzar un donatiu a la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, impulsada per Sor Lucía.

Durant l'acte Robles va manifestar "el seu dolor" davant el que va considerar un mal moment personal, i ha manifestat el seu respecte cap a Sor Lucía "com a dona i com a religiosa", així com el reconeixement de la seva obra a favor dels més vulnerables, insistint en la necessitat que la seva retractació sigui acceptada, agraint haver estat rebut per Sor Lucía.

Sor Lucía va acceptar les seves disculpes i va manifestar la seva satisfacció que se celebrés un acte de reconciliació i de perdó, com a exigència "de la fe i del compromís per treballar per la justícia i la pau".

La gestió es va portar a terme a través del despatx Pich Advocats de Manresa.