L'Ajuntament construeix dues banquetes per al camp de beisbol del Congost

Obres de construcció de les banquetes
Obres de construcció de les banquetes | AjM
Redacció
12 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:05h
Un cop finalitzat l'any 2018, en què Manresa ha estat Ciutat del Beisbol Català, l'Ajuntament de Manresa ha començat aquesta setmana a fer realitat una demanda del Club Beisbol Manresa per a la millora del camp del Congost: la construcció de dues banquetes de 10 metres de longitud per 2.30 de profunditat que se situen al costat nord i sud del camp, fora del terreny de joc però just al costat del diamant (una entre el home i la 1a base i l'altre entre el home i la 3a base).

Cal destacar que, en el beisbol, la banqueta o dugout, per les característiques pròpies de la dinàmica del joc, adquireix un paper de vital importància ja que és l'espai ocupat per tots els jugadors/es de l'equip que en aquell moment no tenen activitat però han d'estar disponibles immediatament, per exemple els proper en sortir a batar, així com els entrenadors i personal autoritzat per la lliga.

Les banquetes tenen dos accessos pels extrems i un mur d'un metre d'altura al centre protegit amb una xarxa per tal que les pilotes no entrin a l'interior de la banqueta. També disposen d'una estanteria i d'un banc amb respatller per deixar el material esportiu (cascos, guants, bats, etc.).

A més, la de l'equip local incorpora un petit magatzem que es troba annexat de 4.20 metres de longitud per 2.30 de profunditat. Tot el projecte compta amb un pressupost de 33.890 euros, a càrrec.

L'Ajuntament de Manresa també té previst properament millorar la tanca d'accés al camp. D'aquesta manera, el consistori continua enfortint l'activitat esportiva i les instal·lacions del Congost, pol d'activitats esportives i de lleure de referència a la ciutat.

El Beisbol Club Manresa, fundat el 1992 i afiliat a la Federació Catalana de Beisbol i Softbol participa en diferents competicions catalanes, com el Campionat de Catalunya. Ha jugat a primera i segona divisió catalana i disposa també d'escola de beisbol. El març de l'any 2017 va inaugurar el camp de beisbol del Congost amb un partir Catalunya-França sub-19.