El BAXI Manresa apurarà les opcions de copa en una pista maleïda

Els bagencs es desplacen amb novetats a la pista del cuer, Guipúscoa

El BAXI Manresa es desplaça a la pista del Guipúscoa
El BAXI Manresa es desplaça a la pista del Guipúscoa | X. Cortizo
12 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:20h
El BAXI Manresa s’aferrarà a les opcions de classificar-se per a la copa del rei contra el Guipúsoca (diumenge, 12.30h). Els bascos són els darrers classificats de la lliga Endesa amb només tres victòries. Però Joan Peñarroya, entrenador manresà, adverteix que els bascos han competit la majoria de partits fins als instants finals. El quadre bagenc tindrà la segona oportunitat de sumar la victòria 600 a la màxima categoria. Curiosament, el mateix número de partits als que arribarà un dels àrbitres del patit, Emilio Pérez Pizarro.

Peñarroya ha valorat de forma positiva els canvis que hi ha hagut aquesta setmana a la seva plantilla. La marxa de Marko Lukovic, l’arribada de Tomislav Zubcic i una major integració de Corey Fisher han donat un nou aire als entrenaments de la setmana. Al tècnic se’l veu més satisfet que en setmanes anteriors si bé la situació és encara millorable. 

Fisher encara no està al cent per cent però ha fet un pas important durant els darrers set dies. "Serà un jugador important", afirma Peñarroya. I l’arribada de Zubcic afegeix un jugador a una rotació interior molt coixa. Es tracta d’un ‘quatre’ que puntualment pot jugar de ‘cinc’ i té amenaça amb el tir exterior. A Nicola Dragovic, Cady Lalane i Yankuba Sima se’ls afegeix un nou company de quin s’espera molt al Nou Congost. De Lukovic, Peñarroya només n’ha comentat que "no s’ha adaptat a la nostra filosofia". Queda clar que era un jugador que no comptava per a les rotacions. 

El tècnic defuig del favoritisme que tothom atorga al seu equip i ni molts menys creu que la victòria a Guipúscoa serà fàcil. Peñarroya demana als seus jugadors recuperar sensacions per tenir opcions de victòria. El bascos tenen dos com Dani Pérez i Jorge Gutiérrez que aporten moments de brillantor, alers com Alberto Corbacho o Garret Nevels que tenen una gran capacitat anotadora i pivots com Miquel Salvó, Blagota Sekuklic o Beka Burjanadze. Aquest darrer va coincidir amb Peñarroya a Andorra i ha tornat a les pistes després d’una llarga lesió. 

Serà la novena vegada que tots dos equips s’enfronten a Donosti. L’avantatge és clar per als de casa que han guanyat set dels vuit partits celebrats. Del darrer només hi ha un supervivent entre les dues plantilles. Es tracta de Guillem Jou. Tot i això, el de Llagostera no va participar d’aquell enfrontament. 
Arxivat a