L'Espai Jove Joan Amades donarà eines per tractar l'ús de les TIC en infants i joves

L'Oficina Jove del Bages ofereix des de l'any 2006 assessoria de salut especialitzada en drogues i addiccions a les pantalles
L'Oficina Jove del Bages ofereix des de l'any 2006 assessoria de salut especialitzada en drogues i addiccions a les pantalles | Europa Press
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:20h
La xerrada Internet segura es realitzarà el proper dijous 17 de gener, a les set de la tarda, a l'Espai Jove Joan Amades. Anirà a càrrec de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra i està adreçada als familiars de joves i adolescents. Durant la sessió es donaran consells i recomanacions per reduir els riscos de navegar per internet a través de les xarxes socials, videojocs, telèfons mòbils, entre d'altres.

L'activitat és gratuïta, però per assistir-hi cal confirmar l'assistència trucant al telèfon 93 877 13 60, enviant un whatsapp al 676 66 41 42, o a través del correu electrònic [email protected].

D'altra banda, un dels altres objectius de l'Oficina Jove del Bages és oferir formació a diversos professionals que estan en contacte amb infants i adolescents; com els mestres, educadors, sanitaris, tècnics i dinamitzadors juvenils. Per aquest motiu, s'ha organitzat el curs L'impacte de l'entorn digital en la infància i l'adolescència, que es farà en dues sessions durant els dimecres 23 i 30 de gener, de nou del matí a dues del migdia, a l'Espai Jove Joan Amades, i anirà a càrrec de diversos professionals d'Althaia.

Durant aquesta formació, els assistents obtindran eines i pautes d'actuació; podran conèixer els signes d'alerta amb l'objectiu de poder detectar a temps una addicció a les pantalles, i també treballaran els mètodes per fer un bon ús de les TIC i les modalitats d'intervenció educativa en àmbits formals i informals.

Assessoria de salut, drogues i ús de les TIC

L'Oficina Jove del Bages ofereix des de l'any 2006 assessoria de salut especialitzada en drogues i addiccions a les pantalles. És un servei adreçat a famílies, professionals i joves que té l'objectiu d'assessorar, acompanyar i orientar sobre qualsevol dubte que es generi referent a l'ús de les TIC i els efectes que poden ocasionar el consum de cànnabis, alcohol i tabac. 

Per a contactar-hi cal trucar al 93 877 13 60, enviar un whatsapp al 670 22 81 58, o bé un correu electrònic a [email protected].