​Vòlei, música, caravanes i parlaments: el Pla de Lledoners bullirà d'activitat aquest cap de setmana

El Pla de Lledoners s'omplirà de propostes lúdiques i reivindicatives aquest cap de setmana
El Pla de Lledoners s'omplirà de propostes lúdiques i reivindicatives aquest cap de setmana | Albert Alemany
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:45h
Quan arriba el cap de setmana el Pla de Lledoners s'omple a vessar de gent vinguda d'arreu de Catalunya que vol donar escalf i fer companyia, des de la distància més curta, als presos polítics. Aquest no en serà una excepció, i és que durant dissabte i diumenge s'hi succeiran nombroses propostes que inclouran esport, cultura popular, música, gastronomia, una acampada solidària i, fins i tot, la visita d'alguns dels membres de la Plataforma 1 d'octubre. Aquesta munió d'activitats coincideixen amb l'anunci del trasllat dels líders independentistes a Madrid, emmarcat en el judici de l'1 d'octubre.

Tot plegat començarà dissabte al matí, quan les tendes, autocaravanes i les campers de centenars de catalans s'instal·laran al Pla de Lledoners per a passar-hi la nit. Aquesta iniciativa, proposada pel Grup de Caravaners de Barcelona amb el suport de la plataforma Omplim Lledoners, es complementarà amb altres activitats, la primera de les quals serà un torneig de vòlei (obert a tothom) que engegarà a les deu del matí.

Paral·lelament, a les onze del matí, arribaran, des de les Corts de Barcelona, alguns dels membres que conformen la Plataforma 1 d'octubre, que oferiran parlaments davant la ciutadania. Hi prendran part el senador del PDECat Josep Lluís Cleries; el senador d'ERC Xavier Castellana, i la portaveu de la CUP Blanca Serra. Un cop acabin els discursos, es repartirà xocolata calenta.

A banda, i mentre durin les propostes matinals, els membres del CDR de Begues i totes aquelles persones que s'hi vulguin apuntar, començaran a preparar el dinar de carmanyola, que inclourà brou, botifarra i mongetes. Tindrà lloc a les dues del migdia, i des de l'organització es recomana que cadascú porti, també, menjar i estris de casa.

Les activitats es reprendran a dos quarts de vuit del vespre amb la música de la Principal de Lledoners. Seguidament, se celebrarà un sopar de carmanyola (a càrrec de cadascú) i, abans d'anar a dormir es farà una mica de vetllada.

Pel que fa a diumenge, tot plegat engegarà a les onze del matí, amb el vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes, i amb el coordinador de l'ANC de Manresa, Eudald Camprubí, com a protagonistes. Els seus parlaments aniran seguits de l'actuació habitual dels músics de Música per la Llibertat que, com cada diumenge a les dotze del migdia, oferiran un repertori de cançons reivindicatives. Després d'ells, serà el torn del grup d'havaneres Port Bo, que faran les delícies dels amants d'aquest gènere musical fins l'hora de dinar, que també serà de carmanyola.

El cap de setmana acabarà amb la connexió en directe d'alguna persona relacionada amb el procés, que encara s'ha de confirmar.